Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

PRAATPROGRAMMA'S

The Kumars at no.42 Komische talkshow met de acteurs van 'Goodness, Gracious me' is een BBC-hit en vanaf vandaag wekelijks ook in Nederland op televisie. Sanjeev Kumar woont bij zijn moeder Madhuri, zijn vader Ashwin en zijn grootmoeder Sushila in huis en neemt wekelijks een talkshow op. Hij doet dat in een studio in het ouderlijk huis. In zijn talkshow ontvangt hij verschillende gasten. Logisch dat zijn huisgenoten hem op de vingers kijken en zich voortdurend met het reilen en zeilen van de show bemoeien. Zij onderwerpen de gasten aan een spervuur van vragen nog voor ze de studio kunnen betreden. (21.30 uur, Nederland 3)

SPORT

NOS Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de halve finale van het WK hockey voor dames in Perth. Het Nederlands team neemt het op tegen China. (13.35 uur, Nederland 2)

AMUSEMENT

De Stemming van de week Vanaf vandaag geeft Freek de Jonge wekelijks in de aanloop naar zijn verkiezingsconference van 21 januari in een kort verslag zijn visie op de actualiteit. (20.02, Nederland 3)

Tros TV show Ivo Niehe is thuis in Beemster op bezoek bij bandoneonvirtuoos Carel Kraayenhof en zijn vrouw Thirza. Ze praten onder meer over het contrast tussen het leven in Argentinië en hier in de polder: ,,In Argentinië zeggen ze: doe maar gek, dat is gewoon genoeg!'' Over hoe hun leven door die paar minuten tango tijdens Het Huwelijk compleet veranderde. En ook over de politieke zeggingskracht van de tango. (21.27 uur, Nederland 2)

Alle Dieren Tellen Mee Een vertrouwde naam voor een geheel nieuw programma. Ergens in Nederland bevindt zich een dierenartsenpraktijk waar dierenarts Henk Lommers met de hulp van Anniko van Santen vragen op het gebied van huis-, boerderij- en dierentuindieren beantwoordt. Kijkers kunnen hun vragen stellen per telefoon, e-mail, brief of fax. Ook bekende Nederlanders zullen, mét hun huisdier, de weg weten te vinden naar de dierenkliniek. (19.30 uur, Nederland 2)

RADIO

De Ochtenden Discussie met historicus Thomas von der Dunk, die stelt dat een goede verstandhouding van Europa met de Arabische wereld het voortbestaan van Israël ondergeschikt maakt. Ook een gesprek met CDA europarlementariër Arie Oostlander, die stelt dat, zowel in de kwestie van het toelaten van de Onderwijsinspectie tijdens godsdienstlessen, als in de kwestie van een verbod van de AEL, een overdreven angst voor de islam het eigen gedachtegoed in gevaar brengt. Om 10 uur in Het Buitenland een discussie over de gevolgen van een oorlog tegen Irak voor het Midden-Oosten. Wat betekent regime change voor de onderlinge verhoudingen van landen in de regio, zoals Saoedi-Arabië, Turkije, Iran en uiteraard Israël. Vanaf 11 uur Het Onderzoek met Argos. Sinds de invoering van de nieuwe Vreemdelingenwet 2000 is hoger beroep in vreemdelingenzaken weer mogelijk. Thomas Spijkerboer onderzocht alle uitspraken die de Raad van State in hoger beroep tot aan augustus van dit jaar deed. Hij komt daarbij tot de opmerkelijke conclusie dat het hoogste rechtscollege van ons land juridisch inconsistent te werk gaat. (9.00 uur, Radio 1)

Zwart gras Documentaire over de beroemde voetbalclub Fortuna '54 uit Geleen en haar oprichter, de Limburgse bouwondernemer Egidius (Gied) Joosten. De in 1993 overleden Joosten was in 1954 de grondlegger van het betaald voetbal in Nederland. Omdat de KNVB profvoetbal niet wilde toestaan, richtte de eigenzinnige Joosten de Nederlandse Voetbalbond (NVB) op. Deze wilde bond werd door de KNVB verketterd. Niettemin startte de bond van Joosten met tien clubs een eigen competitie, die al spoedig zo populair werd dat de KNVB nog hetzelfde seizoen overstag ging. (16.00 uur, 747AM)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden