Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

De achtste dag In de Spaarndammerbuurt in Amsterdam is het meisje Tessa twee jaar geleden door een groep jongeren verkracht. Dit kwam pas onlangs aan het licht. De redactie interviewde moeders en kinderen uit de buurt. Verder: Antiglobalisten bereiden zich voor op de Eurotop (20.00 uur, Nederland 3).

Geld speelt geen rol Vrijwilligers maakten een oorlogsmuseum in een uitgegraven bunker in Hoek van Holland. Daar geven ze rondleidingen. Het museum staat vol helmen, munitie, gebarsten bordjes en vele andere voorwerpen (11.30 uur, Nederland 2).

PRAATPROGRAMMA'S

Nieuws aan tafel Burgemeester Johan Stekelenburg, GroenLinks-kamerlid Femke Halsema en presentator Beau van Erven Dorens komen praten over het nieuws van afgelopen week: de Nederlandse deelname aan de vredesmissie in Afghanistan, de openbaarmaking van de salarissen van topondernemers en de nieuwe trend in het voetbalvandalisme; geen gevecht meer met de 'tegenstander', maar met politie of medewerkers van de ontvangende clubs (21.30 uur, RTL5).

Barend & Van Dorp Edwin Evers, de populaire imitator/diskjockey van Radio 538 is te gast, net als Richard Krajicek, die wegens een hardnekkige blessure voorlopig niet terugkeert op het tennisveld (22.30 uur, RTL4).

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor het EK kortebaanzwemmen in Antwerpen (18.41 uur, Nederland 2).

Studio Sport, Eredivisie op vrijdag Fortuna Sittard speelt vanavond tegen NAC. Te gast zijn Kevin Hofland (PSV) en Jules Coenen, voorzitter van Fortuna Sittard. Verder een reportage over Edwin Zoetebier, keeper van Feyenoord (22.40 uur, Nederland 3).

CULTUUR

Smaak Actrice Pleuni Touw is de hoofdgast van dit programma over podiumkunsten, met aandacht voor de musical 'Little Night Music', waarin Annet Nieuwenhuizen een hoofdrol speelt. Verder treedt de cabaretier Theo Nijland op (23.30 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Man bijt hond Vanavond de finale van het Dingflofbipsfestival. Zo'n tienduizend mensen hebben gestemd voor het nieuwe Europese volkslied. De vakjury met Hedy en Jacques d'Ancona maakt de winnaar bekend (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

De ochtenden In 'Het interview' de Belgische politicoloog Rik Coolsaet die vindt dat er een nieuw publiek debat moet worden gevoerd over de toekomst van Europa. En: een gesprek met het afscheidscollege van professor C. Fasseur, over de opleiding van Indonesiërs tot lid van de rechterlijke macht in het Nederlands-Indië, begin vorige eeuw. Fasseur wordt raadsheer bij het gerechtshof van Amsterdam.

In 'Het buitenland' de spanning tussen verzoening en behoefte aan gerechtigheid op Oost-Timor. Een verslag over het moeizame opereren van de 'Serious Crimes Unit' op Oost-Timor.

Andersdenkenden Gerard Klaasen ontvangt luitenant-generaal Ad van Baal. Hij is bevelhebber van de koninklijke strijdkrachten en was ooit de jongste generaal van de landmacht (9.30 uur, 747 AM).

A4 Frans de Ruiter, directeur van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag is te gast. Hij praat over het conservatorium dat hondervijftig jaar oud is (16.30 uur, Radio 4).

Plein publiek een gesprek met Elvira Sweet, gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid en onlangs gekozen tot lijsttrekker in de Bijlmer. Wie is deze vrouw die graag van de gelegenheid gebruikmaakt om te vertellen waarom zij zich 'koningin' voelt? (10.00 uur, 747 AM).

BNN for live zendt een concert uit van Robbie Williams, voorheen ster van Take That. Het stadionconcert is in Keulen opgenomen, afgelopen zomer (22.00 uur, Radio 2).

De avonden 'Het gesproken uitzicht' komt van Annemarie Brogtrop, radiomaker te Den Bosch. In 'De droomhandel' het boek 'Keizers sterven niet in bed' van Fik Meijer, de spraakmakende hiphop-cd 'The cold Vein' van Cannibal Ox en 'Familie', een film naar het toneelstuk van Maria Goos, geregisseerd door Willem van de Sande Bakhuizen. In de 'Muziek van Louis Lehmann' Barabas in de Matthüus Passion volgens Bach en Teleman (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden