Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

Netwerk is geheel gewijd aan nieuwe feiten over de nasleep rond de etnische zuivering in Srebrenica (20.29 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In zijn Late Show ontvangt David Letterman onder anderen filmactrice Isabella Rossellini (22.40 uur, Fox).

S P O R T

In beide edities van het Sportjournaal beelden van de open dag van regerend landskampioen Feyenoord (18.43 uur, Ned. 2 en 22.16 uur, Ned. 3).

Studio Sport vat de Europese Kampioenschappen zwemmen in Istanbul samen (19.00 uur, Ned. 2).

De negende aflevering van de zomerserie Sport in Beeld, met als titel 'Van de Bankras tot Atlanta', gaat over het Nederlands mannenvolleybalteam dat in 1996 goud won op de Olympische Spelen. In de studio kijken Peter Blangé en Ron Zwerver terug op die succesvolle, maar soms ook tumultueuze periode. In 1988 scheidden de spelers van het nationaal volleybalteam zich af van de competitie en de diverse clubs waar zij voor speelden. Ze sloten zich samen met trainer Arie Selinger op in de Amstelveens Bankrashal om zich in alle rust te kunnen voorbereiden op de Spelen van 1992 in Barcelona. Daar werd de basis gelegd voor de gouden plakken van Atlanta (20.30 uur, Ned. 2).

In een ingelaste uitzending van Studio Sport is een ruime samenvatting te zien van West Ham United-Heerenveen. Het betreft de eerste wedstrijd in de derde ronde van de Intertoto-competitie. Inzet is een plaats in het Uefa Cup-toernooi (23.35 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

Lola da Musica staat in het teken van de dance. Les Rythmes Digitales, Orbital en Nightmares On Wax vertellen over hun werk en geven hun visie op de stand van zaken in de elektronische dansmuziek. Er zijn registraties van recente optredens en gesprekken met de leden van deze Engelse bands, met ieder een totaal verschillende muzikale aanpak (22.50 uur, Ned. 3).

A M U S E M E N T

Four men in a car is een product van het legendarische Comic Strip-team, bestaande uit onder anderen Adrian Edmondson, Rick Mayall, Jennifer Saunders en Dawn French. Vier vertegenwoordigers reizen gezamenlijk per auto naar een verkoopconferentie waar slechts een van hen een promotie zal krijgen. De reis verloopt bepaald niet zonder hindernissen. Na een desastreus verlopen achtervolging zit het kwartet met een kapotte auto op de snelweg. Op zoek naar hulp komen zij bij een boerderij terecht waar Helen woont, een diabetische alcoholiste zonder telefoon. Na een reeks rampzalige gebeurtenissen blijft het viertal geïsoleerd achter. De goddelijke verschijning van de mysterieuze Stella biedt uitkomst (20.31 uur, Ned. 3).

RADIO

In 1 op 1 praat Ivan Wolffers over de aidsramp in Afrika en over de rol van farmaceutische industrie daarin (09.04 uur, Radio 1).

In Binnenlandse Zaken een gesprek met neurobioloog Dick Swaab, die tien jaar geleden ontdekte dat een bepaald gedeelte van de hersenen van homoseksuele mannen groter is dan bij heteroseksuelen. Die ontdekking deed heel wat stof opwaaien. Zijn belangrijkste opponent van toen, hoogleraar homostudies Rob Tielman, komt ook aan het woord (11.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden