Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

ACTUALITEITEN

Dit weekeinde komt de nieuwe Europese Commissie voor het eerst bijeen. 2Vandaag praat onder anderen met euro-ambtenaar Van Buitenen, wiens onthullingen uiteindelijk leidden tot het aftreden van de vorige commissie. Verder een reportage over de expositie 'Glans langs de IJssel', die een overzicht geeft van zilveren voorwerpen van de zestiende eeuw tot heden (18.15 uur, Ned. 2).

PRAATPROGRAMMA' S

Inge Diepman ontvangt in Het zwarte schaap Christian Pieters, die werd geboren met een enorme rode zwelling op zijn gezicht. Hij werd een soort Elephant Man, een curiosum voor plastisch chirurgen (21.05 uur, Ned. 3).

SPORT

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van het slot van de dertiende etappe in de Tour de France van Saint Flour naar Albi over 236,5 kilometer (15.00 uur, Ned. 2). In de late avonduitzending beelden van de Intertoto-wedstrijd Heerenveen-Hammerby, van het open NK triathlon, de vierspannen en beachvolleybal (22.45 uur, Ned. 3).

RADIO ZATERDAG

In Spijkers met koppen praat Jack Spijkerman met zanger en tekstschrijver Frank Boeijen over diens muzikale voorkeur (12.00 uur, Radio 2).

In Het roze rijk worden in de zomermaanden mensen aan het woord gelaten die hun steentje hebben bijgedragen aan de emancipatie van homoseksuelen. Dit keer is dat de 51-jarige politicologe Marjan Sax, oprichtster van het vrouwenfinancieringsfonds Mama Cash (18.02 uur, Radio 5).

Volgspot Live Zomertheater zet de microfoon open voor de Vlaamse zanger en theatermaker Geert Hautekiet. Hij mag zijn favoriete avondje samenstellen en dat leidt onder meer tot miniconcerten van de groep Soulsucker en van Fay Lovski met haar Bande Dessinée (22.00 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

DOCUMENTAIRE

Het laatste deel van Hoe oorlogen eindigen handelt over een territoriaal conflict: de Falkland-oorlog. De Argentijnen veroverden op 2 april 1982 de voor hun kust gelegen Britse Falkland-eilanden om ruim twee maanden later weer door de Engelsen verdreven te worden. De invasie, de onderhandelingen en uiteindelijk een oorlog worden belicht door de betrokkenen zelf. Er zijn interviews met onder anderen generaal Mario Menendez, generaal Vernon Walters, Lord Carrington en Sir John Woodward (21.25 uur, Ned. 3).

SPORT

In Studio Sport rechtstreeks het laatste gedeelte van de veertiende etappe in de Tour de France van Castres naar Saint Gaudens (15.00 uur, Ned. 2).

RADIO ZONDAG

Duizend jaar muziek is acht uur lang te horen op Radio 4. De klassieke zender prikt een bijzonder Prom-concert van de BBC door. Elke eeuw van het afgelopen millennium komt aan bod. De uitzending begint met een concert van het symfonie-orkest van de BBC, onder leiding van Sir Andrew Davis. Later nemen gezelschappen als het Hilliard Ensemble, het New London Consort (onder leiding van Philip Picket), het Oxford Camerata en het London Philharmonic Orchestra (onder leiding van Kurt Masur) het stokje over. Op het programma staan onder meer werken van Hündel, Beethoven, Prokofiev, Wagner en Haydn (15.30 uur).

In Weekendcafé staat dit keer Griekenland centraal (16.00 uur, Radio 2).

De Vara herdenkt in ingelaste uitzendingen van De bovenste plank en Uitgelicht de afgelopen zondag overleden cabaretier, pianist, dichter en componist Jelle de Vries, die meer dan 25 jaar programma's maakte voor de Vara. Tot aan zijn pensioen in 1986 schreef hij teksten en/of muziek voor 'Klatergoud', 'Tekst en muziek', 'Boeketje romantiek', 'Lief zijn voor de buren' en 'Vrij entree' (18.00 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden