Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Goedemorgen Nederland RTL-Nieuws-presentator Jeroen Latijnhouwers over zijn nieuwe programma 'Editie NL', dat hij vanaf maandag samen met Elsemieke Havinga presenteert. VN-deskundige Dick Leurdijk over de laatste ontwikkelingen van de oorlog in Irak. Ook is Bert Middel te gast. Hij is drie perioden lid geweest van de Tweede Kamer. Over zijn ervaringen schreef hij een boek genaamd 'Politiek Handwerk'. Hoe houdt een kamerlid zich staande in het grote machtsspel? Topkok Pierre Wind vertelt over zijn nieuw kinderkook-programma 'Kook voor Jou' op Z@ppelin (07.00 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Bonobo-Bo Vijfde aflevering van zevendelige zoektocht naar de evolutionaire, sociale en psychologische aspecten van menselijk gedrag. Deze aflevering: 'Heeft uw lichaam ook zo'n last van uw geest?' De moderne mens leeft steeds opgejaagder en bezwijkt bijna onder de druk van het bestaan: alleen al van het getob hierover worden we ziek... Hoe kan dat? (20.35 uur, Ned. 3).

SPORT

Studio Spaan Reportage over de boksschool Crooswijk in Rotterdam waar tweemaal per week zo'n dertig boksers in de leeftijd van 60 tot 85 jaar bij elkaar komen om te trainen en te sparren. Verder: een overzicht van de meest opvallende sportfragmenten die de afgelopen week op televisie te zien waren; de 'Van der Vaart-commercial'; André van Duin als sportverslaggever Bertus van Druten; straatvoetbal waarbij uitdagers Lenny en Gilly het opnemen tegen de onverslaanbaar geachte broers Nordin Boukhari (Ajax) en Mourad Boukhari (Sparta/Weststars). Tot slot 'Het Doelpunt van de Week' met daarin een prachtgoal uit een van de vele pupillenwedstrijden uit het amateurvoetbal (21.30 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Praatjesmakers De spraakzaamste kinderen van Nederland geven antwoord op de vraag: wat zijn melktanden? Jochem van Gelder stuurt Lesly, Wessel en Kylian naar de gevangenis. Vervolgens vertellen zij wat ze mee willen nemen en wie hen mag komen bezoeken. Ook bespreekt Jochem met Marjolein en Nieno wie zij in het publiek mooi en lelijk vinden. Ook weer een reeks openhartige gesprekken met bekende Nederlanders. Zij zijn benaderd om een reclamespot te maken voor SOS-Kinderdorpen. Vanwege een 'storing' worden de opnames stilgelegd en dan slaat Jitse, de jeugdige journalist, toe. Vanavond voelt Jitse Tatjana aan de tand (21.00 uur, Nederland 1).

Tros TV Show Ivo Niehe praat met RAF-piloot John Peters. Hij was tijdens de Golfoorlog de meest besproken krijgsgevangene. Verder ook Wibi Soerjadi. Niehe praat met hem op zijn nieuwe landgoed in Zeist. Optreden van de popband Krezip (21.30 uur, Nederland 2).

25 jaar VARA Leids Cabaret Festival Iedere beginnende cabaretier die zich aanmeldt voor het Vara Leids Cabaret Festival, wil uiteindelijk maar één ding: ooit op het podium staan van het Koninklijk Theater Carré. Vanavond de start van een zesdelige serie met unieke cabaretfragmenten die samen een prachtig tijdsbeeld geven van een kwarteeuw cabaret. In deze eerste aflevering fragmenten uit de beginjaren van het festival met 'Dubbel & Dwars;' (1982), de cabaretgroep van Jack Spijkerman, 'Zak & As' (1985), bestaande uit Erik van Muiswinkel, Justus van Oel en Eric Eygenraam, Lebbis & Jansen; (1989) en Rob Kamphues (23.15 uur, Nederland 3).

RADIO

Ophef & Vertier Onder meer een gesprek met Bert Luppes. Hij speelt Georges Vermeersch, de hoofdrol in 'Vrijdag', een toneelstuk van Hugo Claus uit 1969. Verder aandacht voor Ad van Denderen, sinds 1986 fotograaf. 'Go No Go' is de titel van zowel een tentoonstelling als een boek waarin hij het resultaat van 17 jaar fotograferen laat zien. 'Hot Club de Frank' levert de muzikale bijdrage en speelt nummers uit de jaren '30 en '40 (14.02 uur, Radio 747 AM).

1opdeMiddag staat geheel in het teken van de voorgenomen bezuinigingen op ambtenaren. Ruim 15000 banen staan op de tocht (14.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden