Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk Ook onder voorbehoud van verslaggeving over de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten: een reportage over een Iers hulpkonvooi met voedsel, kleding en medicijnen voor een weeshuis in Moldavië, het armste land van Europa (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Gemeenschap en goederen Frans Bromet zoekt Haitske en Ayman op, die voornamelijk leven van het (zwarte) salaris van Ayman, die illegaal in Nederland is. Dus moet Haitske geld gaan verdienen voor een verblijfsvergunning (19.25 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

De late avond op 3: de firma interview Schilder Peter Klashorst wordt aan de tand gevoeld over zijn arrestatie in Senegal vorig jaar. Verder wordt gesproken met Willem Oltmans, de journalist die van de Nederlandse staat acht miljoen gulden schadevergoeding kreeg en de uit Somalië afkomstige schrijfster Yasmine Allas (23.10 uur, Nederland 3).

CULTUUR

Lola da Musica Een portret van David Thomas, de voorman van de vermaarde punky avant-gardeband Pere Ubu uit Cleveland, Ohio. De groep viert dit jaar zijn 25-jarige jubieum met de plaat 'Rocket from the tombs'. Herhaling (23.55 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

RTL Boulevard Aandacht voor de binnenkort te verschijnen autobiografie van zanger Robbie Williams, die schijnt te lijden aan drank- en seksverslavingen. Ook de vraag wat wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud doet als een ster die zij in was hebben staan, zich in het echt een nieuwe look aanmeet (18.30 uur, RTL 4).

RADIO

De Ochtenden Een interview met Jhr. mr. Joan de Wijkerslooth over wel of niet gedogen in Nederland. In 'Het Buitenland' kinderrechthoogleraar en plaatsvervangend kinderrechter Jaap Doek, die net terug is van de racisme-conferentie in Zuid-Afrika, waar naar zijn mening de problematiek van de rechten van het kind ondergesneeuwd werden door de ruzies in het Midden-Oosten (vanaf 9.00 uur, Radio 1).

Schiffers.FM is aanwezig bij de uitreiking van de Marconi Awards voor de beste radioman of -vrouw van het jaar, de beste stem en de beste programmamaker. Ook wordt de beste radiozender bekendgemaakt. En een gesprek met Peter van Bruggen, presentator van 'Weeshuis van de Hits' (14.00 uur, Radio 2).

Kunststof Te gast is Jörgen Raymann, presentator van het programma 'Raymann is Laat' en 'The Comedy Factory'. Ook aandacht voor de modeshow van Frans Molenaar, met speciale aandacht voor zijn bruidskleding. Molenaar ontwierp de trouwjurk van Annete Sekrève, de echtgenote van prins Bernhard jr. (19.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden