Speciaal

TELEVISIE

CULTUUR

Kort!2 Bob Stiekens in is een eenling in de drukke stad. Contacten heeft hij niet. Hij zit thuis, slentert door de stad, haalt eten en kijkt zijn favoriete soap. Tot hij voor zijn verjaardag een grote doos krijgt, met daarin een schattige puppy. Vanaf dat moment verandert zijn leven. 'Bob' is een zwarte komedie die zich afspeelt op het punt waar het dierlijke in de mens en het menselijke in het dier elkaar ontmoeten. Het verhaal van een man die kiest voor de kortste weg uit de eenzaamheid. (22.50 uur, Nederland 3.) NPS Jazz Terugblikken op het North Sea Jazz Festival 2003.

Vandaag: het Kenny Garrett Quartet. Kenny Garrett begon zijn loopbaan bij het Duke Ellington Orchestra. In de jaren '80 werd hij internationaal bekend toen hij in de Miles Davis band speelde. Op het North Sea Jazz Festival speelde hij onder meer nummers van zijn laatste album 'Standard of Language'. Het kwartet bestaat naast Garrett uit pianist Vernell Brown, bassist Charnett Moffett en drummer Chris Dave. (23.55 uur, Nederland 3.) AMUSEMENT Absolutely Fabulous

De VPRO begint vanavond met een ware Absolutely Fabulous-marathon die tot in 2004 doorloopt. Naast de herhaling van de eerste drie inmiddels historische series wordt ook de nieuwere serie 4 vertoond, en vanaf 5 februari 2004, als klap op de vuurpijl,de splinternieuwe serie 5. In deze achtdelige serie heeft Edwina de modewereld verruild voor 'Celebrity-pr' met een indrukwekkend cliëntenbestand en Patsy als haar 'styling consultant'. Dochter Saffy keert terug van een wereldreis en Eddy wordt oma. Maar vanavond eerst: 'Pilot', de eerste aflevering van de serie 1 (herhaling 1994). (20.40 uur, Nederland 3.)

RADIO

De Ochtenden Om 09.00 uur: een gesprek met Cees Korvinus in deel twee van de serie interviews met advocaten. Korvinus begon zijn loopbaan in de sociale advocatuur. Krakers en linkse activisten waren zijn cliënten. Inmiddels verdedigt hij vrijwel uitsluitend moordenaars, fraudeurs en topcriminelen. Desondanks zijn Korvinus' idealen hetzelfde gebleven. Een gesprek over zijn drijfveren en beroepsethiek. Daarna, om 10.00 uur: het Nederlandse leger trekt zich zondag terug uit Afghanistan. Tijd voor een terugblik. wat heeft Isaf onder Nederlandse en Duitse leiding voor Afghanistan betekend? En: is deze missie een succes geworden? Om 11.00 uur aandacht voor de werkende oudere. Een portret van de 68-jarige Han Nederstigt, die na zijn pensioen buschauffeur is geworden. Tot zijn volle tevredenheid.

Plein Publiek Klaas Drupsteen praat met moslima Farida Pattisahusiwa. Zij zette samen met de christelijke Eva Tentua de organisatie 'Vrouwen voor vrede op de Molukken' op. Een interreligieuze organisatie met als doel de samenwerking en het vertrouwen tussen de twee geloven te stimuleren. Aanleiding was de oorlog op de Molukken. (10.00 uur, 747 AM.)

De Avonden Na tienen Het Gesproken Uitzicht van Bart Julius Peters, beeldend kunstenaar in Amsterdam. Daarna Het Weekbericht, waarin een ontmoeting met prof.dr. Isaac Lipschits, historicus en oud-hoogleraar te Groningen, die al sinds 1999 werkt aan het Digitaal Monument voor de Joodse Gemeenschap. Lipschitz wil alle 104000 tijdens de oorlog vermoorde uit Nederland afkomstige Joden een gezicht geven. Naar verwachting zal dit zogeheten digitale monument vanaf november online zijn. Rond elf uur De Wijde Blik van radiokunstenaar Mat Wijn. Daarna een portret met sessie-opnamen van Dorine Muraille: digitale elektronica uit Parijs. Tegen twaalf uur Het Geluid van Nederland. Peter te Nuyl behandelt historisch geluid. (22.00 uur, 747AM.)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden