Speciaal

ACTUALITEITEN

2 Vandaag heeft een reportage over het Shanti-huis in Tel Aviv. In het door vrijwilligers gerunde tehuis vinden straatkinderen onderdak (18.15 uur, Ned. 2).

SPORT

In Studio Sport beelden van de gespeelde partijen tijdens het tennistoernooi van Roland Garros en van Olympia's Tour (19.00 uur, Ned. 2).

Voor de liefhebbers van het Schotse voetbal een rechtstreekse registratie van de Cup Final tussen Celtic en Glasgow Rangers, de twee grootste rivalen van Schotland (15.30 uur, Net 5).

AMUSEMENT

Radiomakers Mark Stakenbrug, Patrick Kicken en Peter Plaisier nemen het in Herexamen op tegen de regisseurs Bram van Erkel, Henriëtte Tol en Hajo Bruins (20.10 uur, Ned. 3).

RADIO ZATERDAG

In Het Roze Rijk een reportage over de aanleunwoningen voor homoseksuelen naast verzorgingshuis De Rietvinck in de Amsterdamse Haarlemmerbuurt (18.00 uur, Radio 5).

TELEVISIE ZONDAG

ACTUALITEITEN

Eveline Herfkens, demissionair minister van ontwikkelingssamenwerking (PvdA), is te gast in BV De Wereld. Hoe selecteert zij de landen die in aanmerking komen voor ontwikkelingshulp? (14.00 uur, Ned. 1).

Netwerk maakte een reportage van een bruiloft in Belgrado, een feest in oorlogstijd. Wat verwacht het kersverse echtpaar van de toekomst? Ook een reportage over het congres dat de VVD dit weekend heeft gehouden (20.15 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

In Waskracht! een portret van Vladimir Starcevic, een levende legende in Kroatië, een crimineel met een lange staat van dienst. Hij stal onder andere een ton zilver en vijftig kilo goud van corrupte generaals. Starcevic onthult dat hij in 1981 zijn oude jeugdvriend Arkan, gezocht wegens oorlogsmisdaden, hielp ontsnappen uit de Bijlmerbajes (19.30 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

De politieke oppositie komt aan bod in Buitenhof. Jaap de Hoop Scheffer (CDA) en Paul Rosenmöller (GroenLinks) in gesprek over de goedmakertjes van PvdA en VVD voor D66 (12.05 uur, Ned. 3).

Evert Matthies, oud-journalist bij Trouw en adviseur van oud-CDA-minister Maij-Weggen, is vier keer slachtoffer geweest van straatgeweld. Hij vindt dat de kerk en de samenleving slachtoffers in de kou laten staan en vertelt daarover in Kruispunt (22.10 uur, Ned. 1).

Wolf Bierman, protestzanger uit de voormalige DDR, praat in Leven en Werken over zijn enthousiasme voor het communisme, de ontnuchtering en zijn verbanning naar West-Duitsland. Bierman verwerpt nu zijn radicale verleden (22.50 uur, Ned. 3).

CULTUUR

In de laatste uitzending van Reiziger in muziek van dit seizoen wordt het Westerpark in Amsterdam bezocht. Te horen is de Marching and Cycling Band HHK uit Haarlem, een grote fietsband met klarinetten, trompetten, trombones, hoorns en trommels met aan kop een groepje majorettes.

Ook muziek van componist John Cage, waarin water, vuur en schelpen de hoofdrol spelen. Ten slotte drumt een Antilliaanse feestband het seizoen van Reiziger uit (11.00 uur, Ned. 3).

In de eveneens laatste aflevering van De Plantage zijn dertig 'Ten Onrechte Nog Nooit In De Plantage Uitgenodigde Kunstenaars' te gast (17.00 uur, Ned. 3).

RADIO ZONDAG

De penibele economische situatie van Suriname komt aan bod in De andere wereld van zondagmiddag. Ook een discussie over het Surinaams nationalisme met John Jansen van Galen, Rudi Kross en Ruben Gowricharn (13.00 uur, Radio 5).

In het Radio 1-Journaal is demissionair minister Roger van Boxtel van D66 te gast (13.30 uur).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden