Speciaal

TELEVISIE

In Ontbijt TV een reportage over Internetjunks. Hoe kan je voorkomen dat je verslaafd raakt aan dit nieuwe medium? Te gast is oud-Philips-topman Roel Pieper, die vandaag begint aan zijn nieuwe baan: professor in electronic commerce aan de Universiteit van Twente. (7.30 uur, Ned. 2)

2Vandaag gaat in op de sterke economie van Nederland. Is het huidige optimisme gerechtvaardigd? De meningen van economen lopen nogal uiteen. Ook een reportage over Blauwe Kruis in Gouda, het enige alcoholvrije hotel in Nederland, dat binnenkort de deuren sluit. (17.30 uur, Ned. 2)

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Viola Holt en Rob Scholte zijn de gast van Hans en Mireille in Koffietijd. Ook BZN-zanger Jan Keizer praat mee, over de telefoon. Keizer herstelt van een hartoperatie. (RTL4, 10.00 uur)

S P O R T

NOS-Sport doet vanuit de Amsterdamse Arena rechtstreeks verslag van de wedstrijd die Ajax speelt tegen een selectie van Turkse spelers en Nederlandse spelers die in Turkije hebben gespeeld. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. (20.25 uur, Ned. 2)

A M U S E M E N T

Man bijt Hond staat stil bij de tenen: de belangstelling voor de cursus tenenlezen neemt toe. Want tenen tonen uw persoonlijkheid. Een knobbel kan het bewijs zijn van een moeilijke jeugd. (18.30 uur, Ned. 1)

Net 5 haalt de jongerensoap Beverly Hills, 90210 uit de mottenballen. De serie, eerder bij Veronica te zien, is de meest succesvolle soap voor jongeren. De zender start vandaag met herhalen. (17.05 uur, Net 5)

De VPRO zendt de komende weken Het Rijk uit, een zesdelige soap-opera, gesitueerd in het door geesten geteisterde Kingdom Ziekenhuis in Kopenhagen. Met de geboorte van baby Judith wordt ook het kwaad geboren. (23.25 uur, Ned. 3.)

RADIO

In het praatprogramma 1 op 1 is Hans Dijkstal, de fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, hoofdgast. Oetse Eilander praat met Dijkstal over zijn stijl van debatteren, de meevallers van dit kabinet en de stuurmanskunst van premier Kok. (9.05 uur, Ned. 1)

KRO's Vijfde Verdieping wil het hoorspel tot leven wekken. Daarom wekelijks op woensdagmorgen een hoorspel, van wisselende auteurs. Dit keer Tommy Wieringa. (Radio 5, 10.30 uur).

De Surinaamse cabaretier Jörgen Rayman is voor een korte tournee in Nederland. Hij is de gast van Frits Spits in Tijd voor Twee. (Radio 2, 12.00 uur).

In Buitenlandse Zaken een gesprek met de Nederlandse woordvoerder van het ondergronds Iraans gewapend verzet.

Ook een debat over de actuele buitenlandse ontwikkelingen, met onder andere Frans Weisglas (VVD-fractie Tweede Kamer) en Paul de Waard, hoogleraar volkenrecht. En een gesprek met René Zwaap (Groene Amsterdammer) en Evert Santegoeds (Story) over de nieuwe liefde van de kroonprins. (Radio 1, 10.05 uur).

De proef met de gratis verstrekking van heroïne is het gespreksonderwerp van Binnenlandse Kwesties. Binnenkort start de wetenschappelijke evaluatie van de eerste twee maanden. De kritiek is nu al groot. De deelnemers worden aan hun lot overgelaten. Alleen als ze overlast veroorzaken kunnen ze na de proef alsnog voor heroïne in aanmerking komen. Een aanmoediging voor junks om flink te gaan stelen? (Radio 1, 11.04 uur).

Rudi Fuchs, directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, komt in het RKK/KRO-programma Andersdenkenden praten over zijn huidig leven en zijn levenbeschouwing. Zijn Nederduits hervormde achtergrond beïnvloedt hem anno 1999 nog voor een volle honderd procent, meent de directeur. (Radio 5, 21.00 uur.)

In De Avonden naast het gebruikelijke verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met schrijver Gjelt de Graaf. (Radio 5, 22.00 uur)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden