Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk Een reportage over de gevolgen van het strengere vreemdelingenbeleid. Met de camera wordt een Somalische vrouw gevolgd met haar vier kleine kinderen. Acht jaar geleden vroeg ze asiel aan, haar kinderen zijn in Nederland geboren en zitten in Nederland op school. Maar onlangs kreeg de Somalische te horen dat zij met haar kinderen het land moet verlaten (20.30 uur, Nederland 1).

Tros Vermist besteedt aandacht aan Lisanne van Dijk, het 16-jarige meisje uit 't Zand, dat op woensdag 27 februari verdween. Via www.vermist.nl wordt vanaf vandaag een zoekactie gestart (21.50 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

De Gekleurde Waarheid Nieuwe tiendelige documentaireserie, waarin de documentairemakers met hun camera mensen volgen die op het punt staan in hun leven omstreden beslissingen te nemen of die proberen een uitweg te vinden uit hun dilemma's. De eerste aflevering is getiteld 'Voor het blok' en gaat over een Turkse vrouw in Antwerpen die fanatiek lid is van het Vlaams Blok. Ze haat haar familie door wie ze is verstoten. Langzaam verandert de situatie echter (20.00 uur, Nederland 3).

SPORT

Sportjournaal Onder meer aandacht voor het tennistoernooi van Key Biscane in Miami (18.41 uur, Nederland 2). In de avonduitzending (22.13 uur, Nederland 3) onder andere het judo-toernooi in Rotterdam en de training van de Formule I in Brazilië.

Studio Sport, Na Elven Behalve aandacht voor het tennistoernooi ook een samenvatting van de halve finale om de Nederlandse beker: Ajax II-FC Utrecht en een reportage over de legendarische roeiwedstrijd Oxford-Cambridge. Dit jaar roeit in het team van Oxford de Nederlander Gerritjan Eggenkamp mee (22.41, Nederland 2).

AMUSEMENT

RTL Boulevard In het commentatorenpanel zitten Albert Verlinde, showbizzexpert, en misdaaddekundige Bas van Hout. Onderwerpen: de nieuwste film van Ali G, 'Inda House'; RTL Boulevard heeft een exclusief interview met de ster en laat nog niet eerder vertoond beeldmateriaal zien van de film; verder een reportage over het Engelse fenomeen pop idols; de coverstory gaat over het internationale succes van 'De Zwakste Schakel', in Nederland gepresenteerd door Chazia Mourali (18.30 uur, RTL 4).

Man bijt hond besteedt aandacht aan de paaspakken-race in Driehuizen. Het is een hindernisrace gelopen door deelnemers in paashaaspakken. Het publiek mag hen met eieren bekogelen. Ook aandacht voor liturgisch bloemschikken (19.00 uur, Nederland 1).

Blik op de weg Veel automobilisten ergeren zich aan vrachtwagens op de weg, maar hoe beleven vrachtwagenchauffeurs het verkeer? Chiel van Praag reed een aantal dagen mee met een vrachtwagenchauffeur. Ook een bezoek aan een Zweedse vrachtwagenfabriek: hoe is men daar met verkeersveiligheid bezig? En een gesprek met een man die met auto en aanhanger in de sloot belandde (21.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Plein Publiek Heidi Iepema praat met psycholoog Bram van der Kamp. Gespreksonderwerp: hoe ga je om met kritiek? (10.00 uur, 747 AM).

1opdeMiddag gaat in op de relatie tussen reïncarnatie en christendom. Dit in het kader van het NCRV-brede project 'Doden zijn niet stil' rond Pasen. Aan het woord komen predikant Aart Mak, die vorig jaar een kerkelijke conferentie over reïncarnatie organiseerde, en een reïncarnatietherapeute. Verder aandacht voor de oorlog in Colombia en een economie-reportage over bedrijfsterreinen. Aan het politieke debat nemen deze week deel: Bebahat Albayrak (PvdA), Harry van Bommel (SP) en Francisca Rave stein (14.00 uur, Radio 1).

Kunststof, talkshow over cultuur en media, ontvangt industrieel ontwerper Bruno Ninaber van Eyben, ontwerper onder meer van de Nederlandse kant van de euro, de hamer van de voorzitter van de Tweede Kamer en een horloge dat is opgenomen in de collectie van het MoMa in New York (19.00 uur, radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden