Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

In Terug op de werkvloer de aflevering 'Met beide benen op de grond'. Heathrow Airport in Londen is een van de drukste internationale luchthavens ter wereld. De algehele leiding is in handen van één man: Roger Cato. De luchthaven krijgt jaarlijks 61 miljoen passagiers te verwerken. Cato gaat een week werken op Terminal 1, waar verbouwd wordt. Daar ondervindt hij hoe lastig het is om hordes haastige mensen te woord te staan (19.25 uur, Nederland 3).

Maîtresses is een documentaire over vrouwen met een geheime liefde. Vijf vrouwen vertellen openhartig over hun romances, die tijdens de documentaire worden gevolgd. De ontmoeting, het eerste afspraakje, het 'teruggevonden plezier', de tegenstrijdigheden en de verlangens die vaak niet worden vervuld. ,,Ik accepteer veel en vraag weinig'', aldus een van de vrouwen (22.46 uur, Nederland 1).

Fitariek is een serie docu-drama's. Vanavond de aflevering 'Nadia'. Een Algerijnse moslim-vrouw vertelt hoe haar jeugd en huwelijk en hoe en waardoor haar mening over mannen in de loop der jaren drastisch is veranderd (23.35 uur, Nederland 2).

SPORT

In Studio Sport een samenvatting van de honkbalwedstrijd Nederland-Italië tijdens de Haarlemse honkbalweek (19.00 uur, Nederland 2).

Tijdens het Sportjournaal eveneens een samenvatting van de honkbalwedstrijd Nederland-Italië en beelden van de negende wedstrijd tijdens het skûtsjesilen in Lemmer (22.16 uur,

Nederland 3).

RADIO

In 1 op 1 is Yves Desmet te gast, die afscheid neemt als hoofdredacteur van de Belgische krant De Morgen.

Hij heeft deze van oorsprong socialistische krant in zes jaar tijd tot een onafhankelijk dagblad gemaakt (9.04 uur, Radio 1).

KRO's debat op 5 stort zich op de florerende Nederlandse economie. Tweede huizen, tweede auto's en exotische vakanties: de welvaart stijgt, maar hoe zit het met ons welzijn? Kortom: maakt geld gelukkig? Daarover een debat met de econoom Bernard van Praag, godsdienstsocioloog Meerten ter Borg en e-commercedirecteur Marianne van Leeuwen (9.00 uur, Radio 5).

Buitenlandse zaken discussieert over Europese noodhulp in rampgebieden. Vaak blijkt het vier tot vijf jaar te duren voordat zulke noodhulp daadwerkelijk in het betreffende gebied aankomt. Het 'forum Buitenzorg', bestaande uit Bob van den Bos (europarlementariër voor D66), Leon Wecke (polemoloog) en Berry Macco (generaal b.d.), buigt zich erover (10.04 uur, Radio 1).

Bij Frits Spits aan tafel in Tijd voor twee zit Marc-Marie Huijbregts. Huijbregts schitterde tijdens de Parade in de voorstelling 'De consulentes'. Het komende televisieseizoen zal hij als vast panellid te zien zijn in 'Dit was het nieuws'. Spits praat met hem over zijn behaalde successen en zijn nieuwe theatershow (12.02 uur, Radio 2).

Rechtenkwesties houdt zich bezig met de vraag of de vader van Maxima, Jorge Zorreguieta, vervolgd zou kunnen worden. Ondanks recente berichten in de media gaan onderzoekers ervan uit dat het verre van zeker is of een vervolging slaagt. De onderzoekers geven tekst en uitleg (14.00 uur, Radio 1).

Weldenkende mensen brengt een discussie over de problemen rond arbeidsparticipatie van vrouwen. Die is de afgelopen tien jaar verdubbeld en daarmee lijkt de emancipatiegedachte haar beslag te hebben gekregen. Deze ogenschijnlijk progressieve ontwikkeling heeft een aantal keerzijdes: vrouwen bekleden nog altijd te weinig hoge functies, worden slechter betaald en worden ook nog eens geacht het huishouden te combineren met een baan (16.00 uur, Radio 1).

In Andersdenkenden zijn Groen Links-fractievoorzitter Paul Rosenmöller en de zangeres Corry Brokken. Beiden hebben één ding gemeen: de erfenis van de Tweede Wereldoorlog en een stevig katholieke achtergrond (21.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden