Speciaal

TELEVISIE

Prof. P.C. Emmer beschrijft in 'De Nederlandse slavenhandel 1500-1850' de zwartste bladzijden uit de Nederlandse historie. In 2 Vandaag een gesprek. Verder een reportage over Haïti waar de verkiezingen op het laatste moment dreigen te worden afgeblazen (17.29 uur, Ned. 2).

Nova heeft een interview met U2-zanger Bono en met regisseur Wim Wenders wiens film 'The One Million Dollar Hotel' enkele weken geleden in première ging (22.30 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Zangeres en presentatrice Marjolein Keuning en de Franse zanger Patrick Bruel zijn gasten in Koffietijd (10.00 uur, RTL 4).

Behalve voetbalsamenvattingen bevat Mtwee een gesprek met de herstellende bisschop Muskens. Verder is er een optreden van de Portugese fadozangeres Misia. En er is een reportage over maffiamoorden in Rusland (23.00 uur, Ned. 2)

Gast van Barend & Van Dorp is fotograaf Anton Corbijn (23.00 uur, RTL 4).

SPORT

Nieuw: Studio Spaan. Met Jesper Gronkjaer, Kees Jansma, Marco van Basten en het PSV-talentje Roch di Achenteh (20.25 uur, Ned. 3).

Het Sportjournaal bezorgt samenvattingen van Fortuna Sittard-PSV, AZ-De Graafschap en NEC-Roda JC (22.16 uur, Ned. 3).

AMUSEMENT

Glamourland was op bezoek bij de modeshow van Sheila de Vries en bij een oldtimerrace in Frankrijk (21.55 uur, Ned. 1).

CULTUUR

Stardust heeft een interview met kostuumontwerpster Colleen Atwood. Ook een gesprek met regisseur Michael Mann over zijn thriller 'The insider'. En fragmenten uit 'Shower', over een badhuis in Peking (19.57 uur, Ned. 3).

RADIO

Wieteke van Dort is de 'vrijdaggast' van Ontbijtradio (06.04 uur, Radio 2).

Het aantal arbeidsongeschikten neemt, ondanks alle ingrijpende maatregelen van de afgelopen jaren, toch weer toe. Eerst in Het Onderhoud een gesprek met Ank Bijleveld (CDA) die werkgevers en werknemers sancties wil opleggen om de toename van wao'ers te stoppen (09.00 uur, Radio 1). En daarna gaat Argos over de goede bedoelingen, de stroperige procedures en de logge bureaucratie (11.00 uur, Radio 1).

Debat op 5 gaat achtereenvolgens over het werven van ziekenhuispersoneel in het buitenland, moet Willem-Alexander afstand doen van de troon als hij met Maxima trouwt en is de integratie van moslims te bevorderen in de moskee? (12.00 uur, Radio 5).

Gio Lippens, sinds kort hoofdredacteur van Studio Sport, schuift aan bij Frits Spits van Tijd voor twee (12.02 uur, Radio 2).

Hans Schiffers gaat De avond in met ... topkapper Andy Uffels (16.00 uur, Radio 2).

In Kleur bekennen van Martin Simek is 'Loesje'-initiator Jan Verschure te gast (18.00 uur, Radio 5).

Filmmaker Karim Traïdia en dichter Jan Eijkelboom bespreken in De Recensenten elkaars recente werk (20.00 uur, Radio 1).

De band Grof Geschut keert terug bij Isabelle (20.00 uur, Radio 3).

Prof.dr. W. Wagenaar, afgelopen zondag nog te zien in 'Buitenhof' en thans rector-magnificus van de universiteit van Leiden, is gast in Uit het nieuws (21.00 uur, Radio 1).

Schilder Klaas Gubbels uit Arnhem bespreekt zijn uitzicht in De Avonden. In de rubriek 'Droomhandel' wordt gedebatteerd over nieuwe culturele producties. In het tweede uur aandacht voor de pianist en componist Guus Jansen, en een atelierbezoek bij 'geluidsbeeldhouwer' Hans van Koolwijk. Heere Heersema sluit ten slotte de week af (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden