Speciaal

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp Gasten: Bert Buwalda en Aris van Velden. Zij zijn uitvinders en hebben een alternatief voor de Joint Strike Fighter. Muziek van de Peruaanse superster Tania Libertad (10.30 uur, RTL 4).

SPORT

Sportpaleis de Jong Centraal staat Ruud van Nistelrooij, de ster van voetbalclub Manchester United. In de hectiek van alle dag zijn autoritten van en naar het trainingscomplex spaarzame momenten van rust. Wilfried de Jong reed mee met hem en zag hoe een sluipweggetje door het Engelse landschap rust brengt in het leven van een topvoetballer (20.25 uur, Nederland 3).

Studio Sport, vak M Vierde en laatste aflevering over de 'Drie van Milaan'. Over het einde van het Nederlandse trio Gullit, Van Basten en Rijkaard bij AC Milan. Ook een interview met voetballer Roy Makaay (23.05 uur, Ned. 2).

CULTUUR

R.A.M Cannes journaal Een interview met regisseur Vincent Gallo over 'The Brown Bunny', de meest controversiële film van Cannes. En aandacht voor de nieuwe film van de Russische regisseur Aleksander Sokoerov: 'Father and Son' (01.10 uur, Ned. 3).

AMUSEMENT

Boulevard In het panel: Albert Verlinde en Peter van der Vorst. Onderwerpen: de biografie over de Spaanse koning Juan Carlos; Jip & Janneke bestaan vijftig jaar; en Maribelle, de goedlachse Volendamse die in 1984 Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, over het songfestival van dit jaar (18.30 uur, RTL 4).

Praatjesmakers Met Daan, Danny en Nick bespreekt Jochem hun uiterlijk. In het verborgen-camera-item van vanavond legt zangeres Frederique Spigt aan Fabian uit waarom zij niet in bikini zingt (21.00 uur, Nederland 1).

RADIO

De Ochtenden In 'Het gesprek' (09.00 uur, Radio 1) een interview met staatssecretaris Mark Rutte van sociale zaken en werkgelegenheid over de nieuwe bijstandswet. Om 10.00 uur de buitenlandrubriek met als gasten en onderwerpen: Dirk Vlasblom over de strijd tussen de hervormingsgezinde generaals en hard-liners in het Indonesische leger; Jan Donkers over zijn ervaringen aan de universiteit van Texas, VS; en Thijs Berman over het buitenlandbeleid van de Fransen na de oorlog in Irak. In het 'Onderzoek met Argos' (11.00 uur) een gesprek met de Duitse generaal b.d. Heinz Loquai. Vier jaar geleden bekleedde hij een hoge positie bij de OVSE, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, die met een grote verificatiemissie in Kosovo een centrale rol was toebedeeld. Loquai publiceert deze week een boek over de manier waarop de OVSE door de Verenigde Staten werd gebruikt om de Kosovo-oorlog voor te bereiden. Argos sprak ook met andere betrokken diplomaten en kreeg inzage in nooit eerder gepubliceerde documenten (09.00 uur, Radio 1).

Plein Publiek Nog geen vijf procent van de Nederlandse hoogleraren is vrouw, en in het bedrijfsleven en politiek zitten naar verhouding ook weinig vrouwen aan de top. En dat terwijl Nederland toch bekendstaat als een modern en tolerant land, waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Wat is de oorzaak van dit 'glazen plafond' waar vrouwen op stuiten, in hun weg naar de top? Een gesprek met Ina Brouwer (10.00 uur, 747 AM).

Haagse Veteranen Rob van Gijzel (PvdA), Tineke Lodders (CDA) en Michiel Scheltema (D66) praten over het nieuwe kabinet (13.30 uur, Radio 747 AM).

Ophef & Vertier Met onder meer Pierre Bokma. Hij vertelt over de film 'Interview', waarin hij de rol speelt van een gerenommeerd journalist van een kwaliteitskrant (14.02 uur, Radio 747 AM).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden