Speciaal

Goedemorgen Nederland Gast is Haitske van de Linde, lijsttrekker van Leefbaar Nederland. In de nieuwe politieke rubriek 'Appels en Peren' wordt het imago van een aantal politici onder de loep genomen (7.00 uur, Nederland 1).

De Ochtenden Verkiezingsdebat tussen de christelijke partijen: Bas van der Vlies (SGP), André Rouvoet (ChristenUnie) en Theo Rietkerk (CDA). Bij de vorige verkiezingen stemde eenderde van de bewoners van de Goudse wijk Kortakkeren op de LPF. Vanuit café 'The Corner' in Gouda bespreekt een panel van bewoners de komende verkiezingen. Vandaag deel 1 van een aantal reportages (09.00 uur, Radio 1).

Stand.nl André Rouvoet (ChristenUnie) legt uit waarom zijn partij in de regering moet (13.30 uur, Radio 1).

Twee Vandaag Een belangrijk deel van de uitzending komt rechtstreeks uit Gouda vanuit restaurant De Zalm. Gast vandaag: Thom de Graaf (D66) (17.30 uur, Nederland 2).

Ben jij mijn Stem waard?! Vanaf vandaag tot en met 17 januari staat in dit programma elke dag een lijsttrekker van een van de grote partijen centraal. De leiding is in handen van Ton Elias en Maurice de Hond. In het tweede deel wordt in de 'Stemcheck' getest hoe goed de lijsttrekkers op de hoogte zijn van de meningen van de kiezers (19.30 uur, SBS 6).

Nederland Kiest met onder meer een debat over allochtonen en integratie tussen twee spraakmakende politici: Ayaan Hirsi Ali van de VVD en Nebahat Albayrak, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. In de rubriek 'De Straat' deze keer bewoners van de Bilderdijkstraat in Dordrecht, een straat waar veel allochtonen wonen (22.20 uur, Nederland 3).

ACTUALITEITEN

Netwerk Een reportage uit Israël, waar de angst voor een oorlog met Irak steeds groter wordt. De Israeli's treffen op verschillende manieren voorbereidingen om zich te verweren tegen een mogelijke aanval. En voor het eerst een 'verkiezingsvideobrief', waarin de andere kant van de verkiezingscampagnes wordt belicht. Daarin staat niet het harde nieuws centraal, maar komen grappige of opmerkelijke zaken aan de orde (20.30 uur, Nederland 1).

Barend & Van Dorp Gast is demissionair premier en CDA-lijsttrekker Balkenende. Ook schrijfster en columniste Heleen van Royen is van de partij (22.30 uur, RTL 4).

Studio 2 Roderick Veelo ontvangt PvdA-lijsttrekker Wouter Bos en Neelie Kroes, oud-VVD-minister (22.45 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

Close Up: Het raadsel van de piramidebouwers Wie bouwden de ontzagwekkende pyramides in het Egyptische Giza, en waarom? (19.05 uur, Nederland 1)

SPORT

Studio Sport Rechtstreeks verslag van het Australian Open (tennis) (09.10 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Najib en Julia Nieuwe dertiendelige dramaserie naar een idee van en geregisseerd door Theo van Gogh, geschreven door Justus van Oel. De serie is bedoeld voor een breed, jeugdig publiek.'Najib en Julia' is een moderne en zeer actuele versie van het Romeo en Juliaverhaal: de liefde tussen een Marokkaanse pizzakoerier en een Haags hockeymeisje (21.20 uur, Nederland 2).

RADIO

Madiwodo Themaweek over het schemergebied tussen creatief en crimineel boekhouden. In de uitzending van vandaag een gesprek met fiscalist Flip de Kam over nut en noodzaak van waarheidsgetrouwe vastlegging onzer financiën. De Kam is hoogleraar economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder een interview met econoom Paul Frentrop over corporate governance. Frentrop is schrijver van het boek 'Ondernemingen en hun aandeelhouders sinds de VOC. Corporate Governance 1602-2002' (11.00 uur, 747AM).

747-Documentaire: Mysterie van de koekoeksklok De koekoeksklok komt uit het Zwarte Woud, maar de koekoeksvogel zelf is daar nauwelijks te vinden: te koud en de dichte sparren staan het beest niet aan. Waarom heeft men dan juist daar die koekoek in een klok verstopt? (16.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden