Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN Netwerk Kan een oorlogspresident de verkiezingen nog verliezen? Saddam Hoessein is gepakt en de kansen op een herverkiezing van George Bush stijgen. En: Moet Nederland wel lid blijven van de Europese Unie? (20.30 uur, Nederland 1)

DOCUMENTAIRE Andere Tijden Rond de tachtigste verjaardag van de zich Nederlands Grote Volksschrijver noemende Gerard Reve, komt 'Andere Tijden' met een uitzending over een omstreden aspect van diens schrijverschap: had Reve racistische trekjes of meende hij het niet, toen hij midden jaren zeventig kwalijke dingen zei over gekleurde medeburgers? (20.55 uur, Nederland 3)

PRAATPROGRAMMA'S

Goedemorgen Nederland Daphne Bunskoek praat met hoofdredacteur van Quote, Jort Kelder, over zijn nieuwe campagne 'Eet Geen Dierenleed'. Hij roept het publiek op om diervriendelijk te consumeren (6.59 uur, Nederland 1).

RTL Boulevard

Reportage over 'Nina', het dochtertje van Ludo Sanders (Erik Vogel) en Janine Elsschot (Caroline de Bruijn) in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Zij wordt elke week door een andere jeugdige actrice gespeeld omdat de arbeidsdienst het niet toelaat jonge acteurs en actrices te lang te laten werken (18.30 uur, RTL 4).

Barend & Van; Dorp ontvangen zakenman Jan Aalberts. Aalberts Industries maakt tienduizenden producten, variërend van zwarte dozen voor vliegtuigen tot bierkranen. Aalberts wordt ook wel de ongekroonde overnamekoning van Nederland genoemd (22.30 uur, RTL 4).

SPORT

SBS Sport De achtste finales van het Amstel Cup-toernooi. In een schakelprogramma live beelden van FC Twente-Jong Ajax en PSV-Willem II (20.25 en 23.15 uur, SBS 6).

INFORMATIEF

Nationale nieuwsquiz 2003 In deze twaalfde aflevering neemt een team van 'Studio Sport' het op tegen een team van 'RTL Sport'. De kandidaten van 'Studio Sport' zijn: Dione de Graaff, Toine van Peperstraten en Humberto Tan. Het team van RTL Sport bestaat uit Wilfred Genee, Marie Carmen Oudendijk en Leo Driessen. Bezitters van een digitale ontvanger kunnen hun kennis meten met die van de kandidaten door met hun afstandsbediening mee te spelen met de quiz (21.03 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Man bijt hond De familie Veth uit Duiven doet aan Larp. Larp is de afkorting van Live Action Role Playing. In dit spel neem je de gedaante aan van een fictief persoon, compleet met kostuum, wapens en accessoires. Het spel wordt op locatie gespeeld, vaak in een bos. Door de deelnemers wordt een fictieve wereld gecreëerd. Het Larp-spel duurt een heel weekeinde lang en vraagt veel inlevingsvermogen van de spelers. De spelers zijn ingedeeld in twee groepen die tegen elkaar strijden. Een soort 'Lord of the Rings Fantasy'-wereld. Een reportage waarin vader en dochter Veth op leven en dood met elkaar strijden (19.00 uur, Ned.1).

RADIO

De Ochtenden Begin december werd Timbul Silaen, de Indonesische ex-politiechef in Oost-Timor, benoemd tot politiechef in de provincie Papoea (voormalig Nieuw-Guinea). Ook de militieleider Eurico Guterres, die eind jaren negentig samenwerkte met Silaen en verantwoordelijk was voor misdaden tegen de menselijkheid in Oost-Timor, is gesignaleerd in Papoea. Hij probeert er nieuwe milities op te richten om een eventueel onafhankelijk Papoea te voorkomen. Papoea-kenner Jaap Timmer praat hierover (9.04 uur, Radio 1).

Faros Wetenschap praat met ontwikkelingspsycholoog Eveline Crone over het kinderbrein. Dat verschilt wezenlijk van het brein van een volwassene. Ze promoveert deze week en heeft als stelling: 'Kinderen zijn blind voor de toekomst' (13.30 uur, Radio 747 AM).

Kunststof Ze bracht bij zeventien jonge Nederlandse gezinnen een etmaal door en fotografeerde hun kinderen. Anneke Hilhorst bundelde haar intieme en ontroerende beelden in het boek 'Nesten' (19.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden