Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk besteedt aandacht aan de groeiende criminaliteit rondom illegale playstations. Tachtig procent van deze populaire spelletjescomputers worden omgebouwd, zodat gekopieerde spelletjes er probleemloos op kunnen worden gespeeld. De producenten zijn dit zat en dagen de ombouwers voor de rechter (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Waskracht! vertoont de documentaire 'The Lift' van de Brit Marc Isaacs. Isaacs sloot zichzelf een maand lang op in een lift en interviewde zo de bewoners van een flatgebouw in East End, Londen (20.05 uur, Nederland 3).

Verbonden Frans Bromet interviewt stellen over de hoogte- en dieptepunten in hun relatie. Deze keer: Maayke en Gerard, die een aantal 'stugge' periodes in hun relatie hebben gekend, met name door een verschillende opvatting over opvoeding (21.30 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Met man en macht Sylvana Simons en Hadassah de Boer ontvangen Marc Klein Essink, cosmetisch chirurg Robert Schoemacher en Nada van Nie (22.25 uur, RTL 4).

Pakhuis de Jong Gasten: Marianne Weber, vertolkster van het levenslied, en Paul Rosenmöller, fractieleider van GroenLinks. Actrice Betty Schuurman speelt samen met De Jong een scène van Erik de Bruyn. En De Jong vliegt samen met oud-directeur Henk Molenaar van het Gemeentelijk Havenbedrijf over het havengebied van Rotterdam (23.00 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio Sport Beelden van de eerste dag van de Australian Open, het Grand Slam-tennistoernooi in Melbourne (11.00 en 13.13 uur, Nederland 2). Ook in het Sportjournaal (22.12 uur, Nederland 3) aandacht voor dit toernooi

AMUSEMENT

RTL Boulevard In het commentatorenpanel zitten Albert Verlinde en Peter van der Vorst. Er is een interview met de man met wie Máxima een aanrijding heeft gehad en aandacht voor vrijgezelle leden van de Europese koningshuizen. Verder aandacht voor de nieuwe video van George Harrison, een blik op de set van de nieuwe James Bond-film en een reportage over Frank Boeijen (18.30 uur, RTL4).

De Stalkshow

Bart de Graaff stalkt in deze aflevering kok Joop Braakhekke (22.15 uur, Nederland 2).

RADIO

De Ochtenden In 'het Interview' is te gast Gert Schutte. Hij nam een jaar geleden afscheid van de Tweede Kamer. Hij was Kamerlid en jarenlang fractieleider van het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV), dat vorig jaar met de RPF fuseerde tot de Christen Unie (09.00 uur, Radio 1).

Plein Publiek praat met Henk van Arkel, de bedenker van een alternatief geldsysteem, waarvan vooral de mensen in ontwikkelingslanden profijt zullen hebben. Voor de Stichting Strohalm maakte hij er een boek over: 'Arm door Geld' (10.00 uur, 747AM).

Tijd voor Twee Gast is Chiel Montagne. Er is een actie gaande om diens programma 'Op volle toeren' terug te krijgen op de buis (12.02 uur, radio 2).

Punch Naar aanleiding van het vertrek van de eerste Nederlandse VN-militairen naar Afghani stan een gesprek met drie generaties VN-militairen uit één familie. Verder een reportage over de Rotterdamse kunstenaarsvrijstaat AVL-ville in Rotterdam. En een terugblik op 1992, toen er in Rotterdam hevig gekrakeel was over de verplaatsing van vliegveld Zestienhoven (13.30 uur, 747AM).

Spiegels Portret van Johannes van Dam, culinair journalist en suikerpatiënt. Van Dam praat onder meer over de leugenachtigheid van Joop Braakhekke en het bedrog van wijlen Wina Born (15.00 uur, 747AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden