Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN Netwerk Fons de Poel en Sven Kockelmann praten met internetgoeroe Maurice de Hond over zijn vertrek bij Newconomy en de neergang van de interneteconomie (20.30 uur, Nederland 1).

Het blauwe oog Programma over veelvoorkomende criminaliteit, gepresenteerd door Aart Zeeman. Negende aflevering: alcoholoverlast (22.15 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Het gevoel van De Poel Vierde en laatste aflevering. Deze keer: 'De erotiserende werking van de macht' (22.15 uur, Nederland 2).

Liefde & Zo Min of meer bekende Nederlanders vertellen hoe een kind hun relatie heeft veranderd (21.40 uur, RTL4).

SPORT

Studio Sport, Eredivisie op vrijdag Eerste uitzending van een nieuw wekelijks vrijdagprogramma, afwisselend gepresenteerd door Tom Egbers en Humberto Tan. Deze keer wordt het programma gepresenteerd door Egbers vanuit het Arke-stadion in Enschede. FC Twente en RKC nemen daar de aftrap van de nieuwe Erdedivisie-competitie voor hun rekening. In het programma wordt ook vooruitgeblikt op het komende weekeinde. Elke week zal het live worden uitgezonden vanuit het stadion van de die dag gespeelde wedstrijd. Voetbalanalytici Wim Jonk en Hans Kraay zullen regelmatig aanwezig zijn om wedstrijdbeelden van commentaar te voorzien (22.40 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Michael Moore: The Awful Truth Satirisch programma waarin Michael Moore als het linkse geweten van de VS ten strijde trekt tegen corruptie en hypocrisie. In deze tiende aflevering onderzoekt correspondent Karen Duffy een nieuwe trend: wonen in een garagebox of verhuiswagen. Zelf gaat Michael op zoek naar mensen die betere cijfers haalden dan de middelmatige leerling George Bush, maar die niet werden toegelaten tot Yale of Harvard (19.30 uur, Nederland 3).

KRO's Notenclub Twee teams, elk bestaande uit een pianist en twee zangers/zangeressen, krijgen de opdracht woorden uit songs te herkennen, die ze moeten gaan zingen. Deze woorden vormen in totaal één zin uit een bekende song. Een muzikaal spelletjesprogramma (21.28 uur, Nederland 2).

RADIO

Route747 Liesbeth de Moor praat met Cas Spijkers, al 43 jaar kok en inmiddels ook tv-ster. De zevende etappe van de Natte Voeten Route voert naar Stampersgat (8.35 uur, 747AM).

De Ochtenden Onder meer tweede deel van tweeluik over het blanke Ierse getto in Zuid-Boston en het zwarte Afro-Amerikaanse getto Saint Tomas in New Orleans. Hoe gaat de overheid met de problemen daar om? In de rubriek 'Argos' een debat over deelname van Nederlandse militairen aan de Navo-missie in Macedonië. Vandaag neemt het kabinet daarover een principebesluit (9.00 uur, Radio 1).

Plein Publiek Klaas Drupsteen ontvangt Lex Rootselaar, voorzitter van de werkgroep Ko, een belangenorganisatie voor co-ouders. En een reportage over de werkplek van een kraamverzorgende (10.00 uur, 747AM).

Haagse Veteranen Oud-politici discussiëren over de politieke actualiteit. Deze keer Joop van der Reijden en Dick Dees, beiden oud-staatssecretaris van volksgezondheid. Wat vinden zij van de plannen van het kabinet voor de gezondheidszorg? (13.30 uur, 747AM).

Ophef & Vertier Gesprek met filmregisseur Jean van de Velde. Hij regisseerde onder meer 'All Stars' en 'Lek' en is momenteel intendant bij het Nederlands Fonds voor de Film. Ook een gesprek met altzangeres Jard van Nes, die een halfjaar geleden aankondigde te willen stoppen met optreden (14.00 uur, 747AM).

De Avonden Het 'Gesproken Uitzicht' is van Hans van der Horst, schilder te Kampen. Daarna de derde aflevering van 'Leesbaar Nederland'. Deze keer gaat het over 'Voorwoord en Achterflap'. Gast is Xandra Schutte. Om elf uur staan de improvisaties van de pianist Guus Jansen en bassist Bert van de Brink centraal. Vervolgens een bezoek aan het atelier van Stijn Peters. Hij schilderde in 1999 een allegorisch doek dat hij 'de zondvloed' noemde. Daarin verwerkte hij z'n onrust ovr de gruwelen in Oost-Europa. Tegen middernacht de weeksluiting van Heere Heeresma (22.02 uur, 747AM).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden