Speciaal

TELEVISIE

In Helse voetbalfans is de kijker getuige van de Oranjegekte die heerste tijdens de wedstrijd Nederland-Joegoslavië. Zo volgt de camera een groep bejaarden die in de kantine van het bejaardentehuis aan de buis gekluisterd zaten (20.00 uur, RTL 4).

EURO2000

Barend en Van Dorp ontvangen in Villa BvD onder meer acteur Maarten Spanjer en voetballer René Eikelkamp. Gezamenlijk blikken ze terug èn vooruit op de finale Frankrijk-Italië van morgen (23.00 uur, RTL 4).

Andrea Bocelli, Lionel Richie, The Corrs en de Amerikaanse sopraan Renée Fleming treden op tijdens het feestelijke afsluitingsconcert van Euro2000: Music without frontiers. Het concert vindt plaats aan de Nieuwe Maas in Rotterdam (22.00 uur, SBS 6).

SPORT

Vandaag begint de Tour de France. De NOS doet rechtstreeks verslag van de proloog, tevens eerste etappe in Futuroscope over een afstand van 16 kilometer (17.50 uur, Nederland 2).

In Studio Sport eveneens aandacht voor de Tour de France en voor de Grand Prix Formule 1, Wimbledon en de Omloop van Bommelerwaard (22.38 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Twee voor twaalf gaat weer van start. Als vanouds binden twee teams van twee personen de strijd met elkaar aan in de kennisquiz. Astrid Joosten ziet toe op naleving van de regels (20.15 uur, Nederland 3).

RADIO ZATERDAG

Kamerbreed zet in de maand juli de maritieme sector centraal. De visserij, de scheepsbouw, het zeevaartonderwijs en het loodswezen, ze komen allemaal aan bod. Vandaag te gast: Hans Alders, commissaris van de koningin in Groningen (11.04 uur, Radio 1).

Zomerspijkers is de zomerversie van 'Spijkers met koppen'. Jack Spijkerman praat met mensen uit de muziek- en theaterwereld over hun favoriete Nederlandstalige muziek en cabaretiers. Vandaag met Simone Kleinsma (12.00 uur, Radio 2).

In Weekendcafé praat Jac. Goderie met hitmaker Eric van Thijn. Verder aandacht voor het eerste rap-woordenboek en een swingende Shakespeare (16.00 uur, Radio 2).

Volgspot live Zomertheater staat in het teken van Tempo Doeloe, het grote verlangen naar het Nederlands-Indië van weleer. Gast is natuurlijk actrice, zangeres en schrijfster Wieteke van Dort (22.00 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

DOCUMENTAIRE

Rivièra Hotel is een Nederlandse documentaire over een Cubaans hotel. Het stond in de jaren vijftig in Havana model voor extravaganza en glamour. Tegenwoordig is door de revolutie de glamour verre van aanwezig (14.10 uur, Nederland 3).

Filmmaker Frank Scheffer vraagt zich in de documentaire The present day composer refuses to die af in hoeverre Frank Zappa nog invloed heeft op de hedendaagse muziek. In de film komt onder anderen weduwe Gail aan het woord (23.10 uur, Nederland 3).

EURO2000

Rechtstreeks verslag van de finale in het EK voetbal 2000: Frankrijk-Italië. Met aansluitend de prijsuitreiking en een terugblik met onder meer Johan Cruijff. Commentaar bij de wedstrijd is van Theo Reitsma (19.25 uur, Nederland 2).

SPORT

Rechtstreeks verslag van de vandaag te rijden etappe in de Tour de France. De rit gaat van Futuroscope naar Loudon over een afstand van een slordige 191 kilometer (15.00 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Van gewest tot gewest bestaat maar liefst 35 jaar en viert dat met een speciale serie. In de eerste aflevering 'Wonen in Nederland' aandacht voor hoe Nederland behuisd is. Inclusief archiefbeelden en interviews met enthousiaste bewoners van bijzondere woonvormen. Bijvoorbeeld onder de grond (18.33 uur, Nederland 3).

Lola da musica reist af naar Duitsland en belicht daar de hedendaagse elektronische muziek. In München combineert de 38-jarige Dj Hell muziek uit de jaren tachtig met disco (19.35 uur, Nederland 3).

RADIO ZONDAG

In OVT de start van de speciale zomerprogrammering onder de titel 'Geschiedenisgasten'. Een serie gesprekken met historici over hun eigen leven en de geschiedenis van ons land. Geïllustreerd met historische gluidsfragmenten (10.00 uur, Radio 1).

Vroege vogels duikt in de gruttostand in Nederland. Die is de afgelopen tien jaar met dertig procent achteruitgegaan. De oorzaak is niet helemaal duidelijk, maar verschillende natuurorganisaties slaan de handen ineen en bedenken nu een actieplan voor behoud van de weidevogels (8.10 uur, Radio 1).

In de zomerprogrammering van Diskotabel wordt de eerste aflevering uitgezonden van de 9-delige serie 'Edisons Klassiek'. Studiogast is Edison-jurylid Tjako Fennema (16.30 uur, Radio 4).

Ton Scherpenzeel is te gast in Volgspot. Scherpenzeel schreef de muziek voor de voorstelling 'Midzomernachtsdroom' die gisteren in Bloemendaal in première ging (00.02 uur, Radio 1 en 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden