Speciaal

TELEVISIE

SERIE

Attachments Op de dag dat Luce dertig wordt, belt Mike op dat hij wil scheiden. De problemen van Reece met drugs beginnen uit de hand te lopen en Zoe maakt hem een paar lijntjes coke afhandig. Er is ook een surpriseparty voor Luce georganiseerd (20.32 uur, Nederland 3).

SPORT

Tour de France Rechtstreeks verslag van de twaalfde etappe van Lannemezan naar Plateau de Beille. Deze tweede bergetappe in de Tour heeft een lenge van 198 kilometer (10.45 uur, Nederland 2).

Sportjournaal Aandacht voor de internationale tenniskampioenschappen van Nederland in Amersfoort en voor de Tour de France (18.43 uur/19.29 uur, Nederland 2).

Sportjournaal Tennis in Amersfoort, de Tour de France en de World League Volleybal, de wedstrijd Nederland-Duitsland. Ook aandacht voor de vrije training van de Formule 1 voor de Grand Prix van Frankrijk (22.14 uur, Nederland 3).

CULTUUR

Kort: True or dare

Een slijter laat zich niet twee keer overvallen, ook niet wanneer het spel is. Een korte film (21.02 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Notenclub Laura Vlasblom en Ron Staal spelen tegen Joke de Kruijf en Jan Rot (21.25 uur, Nederland 2).

RADIO

Dolce Vita Ron Kas spreekt over vreemdgaan met Caroline Roodvoets, relatietherapeute en schrijfster van het boek 'De Duivelsdriehoek', een boek over de verleidingen en gevaren van het vreemdgaan. Overspel is zou oud als de mensheid, levert veel ellende op en toch gebeurt het nog steeds. Hoe is dat te verklaren? (08.30 uur, 747 AM).

Het marathoninterview Elles de Bruin spreekt drie uur lang met docent strafrecht Afshin Ellian, afkomstig uit Irak (09.00 uur, Radio 1).

Plein publiek Eenzaamheid is een groot probleem waarmee vooral veel ouderen te maken krijgen. Waaraan herken je eenzaamheid en wat is eraan te doen? Emmy Davids studeerde af aan de Universiteit voor Humanistiek op de aanpak van eenzaamheid in verzorgingshuizen (10.00 uur, 747 AM).

Ophef en vertier Met hoogtepunten van de afgelopen vijftien jaar. Hoe de journalisten Bernhard Hulsman en Pieter Steinz reisden over de aardbol, op zoek naar bekende topografische pophits. Met vijftig jaar popgeschiedenis als leidraad. Verder een gesprek over de toekomst van het cabaret en een gesprek met dichter Jan Eijkelboom over diens alcoholisme, calvinisme en verdriet (14.02 uur, 747 AM).

RVU Radiodocumentaire 'Voedsel voor de geest', een documentaire van Peter Meijwes over fastfood, de fastfood-cultuur en de fastfood-kwaliteit. Hamburgers van McDonald's in Scheveningen zijn te koud en smaken een beetje zepig. Bij de concurrent waren de temperatuur en de consistentie beter. Maar daar was het broodje weer een beetje soppig. Dus: hoe smaakt de ideale hambuger? (16.00 uur, 747 AM/00.03 uur, Radio 1)

De avonden Met 'De radiovereniging', het genootschap van liefhebbers van het medium, zoals eerder uitgezonden in 1990. Arend Jan Heerma van Voss en Wim Noordhoek praten met Jan de Cler, voormalig radiomaker bij de KRO. Verder 'De muziek van Louis Lehmann' over jazz-pianist en componist Jelly Roll Morton (1890-1941). In 'Het Atelierbezoek' is Toine Moerbeek in gesprek met de schilderes Agnes de Wit, die in 1997 een boekje schreef over gezichtsbedrog en wat daar zoal bij komt kijken. En: hoe is gezichtsbedrog te overwinnen? En tot slot 'De weeksluiting' van Heere Heeresma (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden