Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

D O C U M E N T A I R E

Laatste aflevering van Wat koop ik ervoor? Slotdiscussie nadat Koos Postema eerder de mogelijkheden verkende om energiebewust leven voor de consument aantrekkelijk te maken. Aan de discussie wordt deelgenomen door Margreeth de Boer (PvdA), directeur Westendorp van de Consumentenbond, Andy Mosman van het reclamebureau FHV/BBDO en Taco Schmidt, projectleider van Perspectief, een project waarmee Vrom het energieverbruik in de huishoudens omlaag wil brengen (21.00 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Waarom mag de foto van een ontsnapte gevangene niet gepubliceerd worden? Vraag waarover gediscussieerd wordt in De kern van de zaak (23.00 uur, Ned. 1).

S P O R T

In Studio Sport beelden van de Ronde van Zwitserland, de Nederlandse kampioenschappen wielrennen op de baan en de softbalwedstrijd Nederland-Japan (19.00 uur, Ned, 2).

Sport in Beeld blikt terug op de Nederlandse successen op de TT van Assen. Gasten zijn alle Nederlandse winnaars van de afgelopen dertig jaar: Wil Hartog, Hans Spaan, Egbert Streuer en Bernard Schnieders (20.30 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

Twee vrouwen van middelbare leeftijd ontmoeten elkaar op de begrafenis van een priester en komen tot de ontdekking dat zij beiden een relatie hebben gehad met de begraven priester. Korte inhoud van Hell for leather (20.30 uur, Ned. 3).

A M U S E M E N T

2 Meter Sessies deze keer op het strand van California met de groep Venice die muziek van Crosby, Stills, Nash and Young, The Eagles en Jackson Brown laat herleven (23.24 uur, Ned. 3).

RADIO

Schrijver en docent Ruslandkunde Felix Kaplan is te gast in 1 op 1: 'De bombardementen op Joegoslavië hebben iedere toenadering tussen Oost en West stukgemaakt. In Servië is geen oppositie meer en in Rusland is de oppositie tegen de hervormingen en tegen Jeltsin sterker dan ooit' (09.04 uur, Radio 1).

Binnenlandse Kwesties gaat over euthanasie en wilsonbekwaamheid (11.04 uur, Radio 1).

Staatssecretaris Van der Ploeg heeft wat dagbladen gemist en zegt nog te wachten op een aanval op zijn cultuurbeleid. In Debat op 5 een discussie over 'Cultuur als confrontatie' met PvdA-Kamerlid Judith Belinfante, museumdirecteur Liesbeth Brandt Corstius en theatermaker John Leerdam (12.00 uur, Radio 5).

De Rechtenkwesties zijn deze keer: nachtopvang voor dakloze jongeren in Den Haag, jongeren spreken over actuele kwesties, zoals het probleem van de zwerfjongeren en de voortgang van het Ruanda Tribunaal in Tanzania (13.30 uur, Radio 1).

Grote financiële belangen domineren het sportklimaat in binnen- en buitenland. Dat is het onderwerp van Weldenkende Mensen. Onder leiding van Paul Scheffer discussiëren de oud-wielrenner Maarten Ducrot, de pr-manager van de Raboploeg Frank van der Meijden, de UCI-voorzitter Hein Verbruggen en de journalist Hugo Camps (15.00 uur, Radio 1).

Louis Zweers stelde een boek samen over de in 1960 overleden journalist Alfred van Sprang en praat daarover in Cultuur en media. Verder een reportage over de nieuwbouw bij het Van Gogh- Museum in Amsterdam en een gesprek met de architect Kiksho Kurokawa (16.00 uur, Radio 1).

Gasten in Andersdenkenden zijn de oratoriumzangeres Aafje Heynis (thans op de hitparade) en Leger des Heils-kolonel Bosshardt (21.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden