Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

MiddagEditie laat zien hoe de Koerdische gemeenschap het nieuwjaarsfeest viert nu leider ücalan in een Turkse cel verblijft. Verder de winnaars van de Oscars en het proces tegen de voormalige Surinaamse legerleider Desi Bouterse (12.05 uur, Ned. 3).

2 Vandaag heeft een reportage over het noorden van Rusland, waar de winter zijn sporen heeft nagelaten. Vooral op het platteland wordt honger geleden. Voedselvoorraden raken op en veel gezinnen leven inmiddels onder de armoedegrens (17.35 uur, Ned. 2).

In Netwerk een portret van Sean O'Callaghan, voormalig Ira-terrorist. Hij is verantwoordelijk voor tientallen bommen en liquideerde twee mensen. Inmiddels heeft hij het Ira de rug toegekeerd en werkt hij samen met de Britse justitie. Hij leeft ondergedoken, uit angst voor represailles van zijn voormalige kameraden. Ook aandacht voor de rechtszaak tegen Bouterse (20.30 uur, Ned. 1).

Morgen gebeurt het heeft een achtergrondreportage over de opkomst van de Nederlandse filmindustrie (22.00 uur, Net 5).

D O C U M E N T A I R E

In Het uur van de wolf blikt balletdanseres Suzanne Farrell terug op haar leven, haar carrière en haar relatie met George Balanchine, haar grote inspirator en leermeester (23.23 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Koffietijd vertelt Liesbeth Brandt Corstius, directeur van het museum voor moderne kunst in Arnhem, over de tentoonstelling 'De ideale man' (10.00 uur, RTL 4).

Jos Brink ontvangt in Jos op 1 Jan Terlouw, voorzitter van de Stichting Lezen, en zangeres Ruth Jaccott. Verder aandacht voor de goede doelen die door het fonds Zomerpostzegels worden ondersteund en voor de KRO-dramaserie 'De Zeven Deugden' (16.05 uur, Ned. 1).

In B & W een discussie tussen dr. C. Renckens, gynaecoloog en voorzitter van de Vereniging tegen Kwakzalverij, en dr. H. Houtsmuller, internist, die een dieet heeft ontwikkeld waarmee hij kankerpatiënten behandelt. Houtsmuller, die zegt zichzelf te hebben genezen, overweegt juridische stappen tegen Renckens, die hem kwakzalver heeft genoemd (19.23 uur, Ned. 3).

Gasten in Het Elfde Uur zijn columnist en auteur Pim Fortuyn, emigratie-adviseur Arend Otten en EO-programmamaker Henk Binnendijk, die met pensioen gaat (22.10 uur, Ned. 2).

In de Late Show ontvangt David Letterman actrice Sandra Bullock, politiek adviseur James Carville en de groep Hootie and The Blowfish (22.40 uur, Fox).

Barend & Van Dorp zetten een stoel klaar voor Ajax-penningmeester Van Os, die onder meer over de toekomst van de club praat (23.15 uur, RTL 4).

C U L T U U R

Uitgebreid verslag van de Oscar-uitreiking van afgelopen nacht (22.55 uur, Net 5).

RADIO

Jan Timmer, voormalig president-directeur van Philips, is te gast in Tijd voor Twee. Tegenwoordig is hij voorzitter van het Millennium-platform en straks ook voorzitter van de raad van bestuur van de NV PSV (12.02 uur, Radio 2).

In Avro Radiojournaal praat Marjolijn Uitzinger met Karima, een Nederlands/Marokkaans meisje dat door haar vader naar Marokko werd ontvoerd, waar zij twaalf jaar gegijzeld werd. Twee jaar geleden kwam zij terug en schreef het boek 'Nooit geschreven brief aan mijn vader'. Ook een gesprek met Jet Kremers, voormalig zakenvrouw van het jaar, die vandaag haar nieuwe onderneming 'Perspectief' lanceert. Doel is mensen op effectieve manier vanuit de WAO weer volledig in de samenleving te laten functioneren (13.30 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden