Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

RTLZ Live-uitzending van de presentatie van het tweede rapport van de VN-wapeninspecteurs in Irak. Dick Leurdijk van het instituut Clingendael is gast. Vanuit New York geeft correspondent Max Westerman commentaar (16.30 uur, RTL 5).

Twee Vandaag praat naar aanleiding van het rapport van de VN-wapeninspecteurs met defensiespecialist Martijn Delaere. Hoe dichtbij is een oorlog met Irak nu? Verder een reportage van BBC-verslaggever Jane Corbin. Hij volgde de inspecteurs gedurende drie maanden op de voet (17.30 uur, Nederland 2).

Netwerk besteedt aandacht aan het rapport van de VN-wapeninspecteurs en de dreigende oorlog tegen Irak (20.30 uur, Ned. 1).

Nova/Den Haag Vandaag staat gehele in het teken van het rapport van de VN-wapeninspecteurs en de dreigende oorlog tegen Irak (22.20 uur, Nederland 3).

Nieuws aan Tafel Gasten zijn: Cox Habbema (cultureel intendant Almere, voormalig directeur Stadsschouwburg Amsterdam), Bert Koenders (Tweede-Kamerlid PvdA, buitenlandwoordvoerder), Frénk van der Linden (journalist) en Conny Mus (correspondent 'RTL-Nieuws' in Israël). Het gesprek is vrijwel geheel gewijd aan de dreigende oorlog tegen Irak (22.30 uur, RTL4).

SPORT

Sportpaleis De Jong In deze vierde aflevering aandacht voor de Engelse topsprinter Linford Christie. Zijn specialiteit is de 100 meter, het koningsnummer van de atletiek. Christie liep drie olympische finales en won goud in 1992 in Barcelona. Als generatiegenoot van Carl Lewis en Ben Johnson stapelde Christie prijs op prijs: wereldkampioen in 1993, meerdere Europese titels, meerdere Europese records. Wilfried de Jong zocht hem op in Wales, waar hij in Cardiff Britse topatleten als Darren Campbell en Jamie Baulch traint (20.55 uur, Nederland 3).

DOCUMENTAIRE

De Ontdekking Populair-wetenschappelijk programma met deze keer: 'De eeuwige jeugd'. Menno Bentveld praat met drie wetenschappers die onderzoek doen naar methodes om de dood uit te stellen of zelfs te ontlopen (19.00 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Krachtstroom In deze laatste aflevering zijn te gast commentator/

wetenschapper/hoogleraar Maarten van Rossem en Henk van der Meyden, uitvinder van de glamourjournalistiek. Ze praten over 'gepest worden', 'serieus genomen worden', 'spijt', 'de invloed van de media' en 'bewijsdrang' (0.10 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Valentijnsspecial Voor het programma 'Memories' ontvangt Anita Witzier verliefde mensen die openhartig praten over hun relatie en over hun gevoelens. Steeds krijgt een van de geliefden de gelegenheid zijn of haar gevoelens op een speciale manier uit te spreken tegenover de nietsvermoedende partner. Tussendoor ontroerende fragmenten uit het rijke KRO-archief. De afgelopen dertig jaar maakte deze omroep veel programma's over de liefde, zoals 'Memories' en 'Ik hou van jou'. Ook is er een speciale aflevering te zien van het programma 'De Liefde' met Hansje Bunschoten, namelijk een compilatie van de meest aangrijpende fragmenten (16.30 uur, Nederland 1).

Schlagerfestival Eerste deel van tweedelige registratie van het Schlagerfestival in de Eurohal van het Groningse Zuidbroek (20.30 uur, Nederland 2).

RADIO

DolceVita staat in het teken van Valentijnsdag. Liefdesverklaringen, doen we daar nog aan? Hoe deden ze dat in de oudheid en hoe verklaren we tegenwoordig de liefde? (8.30 uur, 747 AM).

De Ochtenden Onder meer een gesprek met Kees Heesters, tot voor kort verbonden aan het American Enterprise Institute, een van de invloedrijkste neoconservatieve denktanks van de regering-Bush. De argumentatie van Bush om oorlog te voeren tegen Irak stuit hem zo tegen de borst dat hij zich steeds meer van de ideologie verwijderd voelt (09.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden