Speciaal

TELEVISIE

Het begin van een drieluik met nieuwe onthullingen rondom de IRT-affaire vormt de hoofdmoot van 2Vandaag. In deel 1 staat met name de rol van een Fiod-ambtenaar centraal. Voorts een reportage over een beslissing van de Israëlische Hoge Raad om een Israëlisch-Arabisch gezin toestemming te verlenen zich te vestigen in het Joodse plaatsje Katzir (17.35 uur, Ned. 2).

Netwerk heeft een reportage over de Kosovaarse familie Sadikai. Onzeker over het lot van hun mannen vluchtten de vrouwen voor de Servische terreur. Een jaar na de oorlog zocht de rubriek ze weer op. Ook zal het vertrek van verscheidene bedrijven uit de Bijlmermeer onder de loep worden genomen (20.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

In Urbania portretten van de geitenkampioen van Noord-Holland, woonachtig in Ruigoord, van een 14-jarige talentvolle violiste die het verdriet om de dood van haar vader van zich afspeelt, en van een reclasseringsambtenaar voor jonge ex-delinquenten, die zelf jeugdcrimineel was (19.57 uur, Ned. 3).

Fools paradise. Filmer Hans Heijnen trok met cameraman Erik van Empel naar het opaalstadje Coober Pedy: een kleine nederzetting midden in de woestijn van Zuid-Australië. Al vanaf 1915 stranden hier avonturiers van diverse signatuur, uit meer dan veertig verschillende landen, op jacht naar een grote blok opaal (20.55 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

De actrices Gerrie van der Klei en Janke Dekker zijn te gast in Koffietijd. Ze spelen samen in de theatervoorstelling 'Python', die handelt over de wurgende liefde van een moeder voor haar dochter (10.00 uur, RTL 4).

In Het Jongeren Lagerhuis wordt gedebatteerd over de politieke rol van de koningin, controle op wapens op school en de zondagsrust versus de 24-uurs economie (16.56 uur, Ned. 3).

Aan de gesprekstafel van Barend & Van Dorp zitten in ieder geval Jan Mulder en staatssecretaris Rick van der Ploeg van cultuur en media (23.00 uur, RTL 4).

SPORT

Studio NOS heeft beelden van Spaans, Italiaans en Engels voetbal, een samenvatting van de honkbalwedstrijd Portland-Sacramento en een portret van atletiekpromotor Jos Hermens (23.00 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

Man bijt hond heeft als onderwerpen: het kweken van bonsai-boompjes, à la Haanstra kijken naar een jeugdwedstrijd in IJsselstein en een terugblik met een van de vaste figuranten, de inmiddels 82-jarige Cees Schouwenaar, in het legendarische VPRO-programma 'Van Oekel's Discohoek' (19.00 uur, Ned. 1).

In Triviant nemen vier spelletjes presentatoren het tegen elkaar op. Aan de ene kant van de tafel zitten Paula Udondek en Janny Fijnvandraat, aan de andere zijde John Williams en Doesjka Dubbelt (20.00 uur, Ned. 2).

RADIO

In De NCRV op 1 aandacht voor de farmaceutische industrie, die zich steeds meer op patiëntenorganisaties richt om haar producten te promoten. Op die manier omzeilen de medicijnenproducenten de maatregelen van minister Borst om reclame en promotie in de richting van artsen en apothekers aan banden te leggen (11.00 uur, Radio 1).

Actrice Renée Fokker zit bij Frits Spits aan de Tafel voor Twee. Ze is een van de stemmen van de documentaireserie 'Colour of War', die vanaf donderdag door RTL 4 wordt uitgezonden (12.02 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden