Speciaal

TELEVISIE PRAATPROGRAMMA'S

INFORMATIEF

Heilig Vuur Onder meer een reportage over de Volendamse Hille Kok, die beweert dat de Heilige Maagd Maria regelmatig aan haar verschijnt en haar opdrachten geeft. Volendam neemt haar roeping serieus. Zo kreeg ze van de gemeente vorig jaar toestemming om in het Boelenspark een gigantisch kruis te plaatsen. Zeven priesters zegenden het in. Nu heeft ze een conflict met de gemeente, omdat ze het kruis niet zo mag verlichten als Maria het wil. Verder het aangrijpende verhaal van Marijke Brown. Als joodse baby redde het verzet haar uit handen van de nazi's. Later werd ze 'opgeëist' door een oom, waarna een kille jeugd volgde (22.37 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

RTL Boulevard Interview met Johanna ter Steege, een Nederlandse actrice die al in vele buitenlandse producties heeft gespeeld. Ze is nu naast Huub Stapel te zien in de nieuwe Nederlandse film 'Verder dan de Maan'. Ook aandacht voor de generale repetitie van de musical 'The West Side Story' met een internationale cast. De musical gaat 2 december in première. Verder een reportage over prinses Astrid van België, die in Thailand en Cambodja een antilandmijnen-campagne voert (18.30 uur, RTL 4).

RADIO

Plein Publiek Het is een taboe: mannen van boven de 35 die nog nooit met een vrouw naar bed zijn geweest. Uit onzekerheid of schaamte stellen zij hun eerste keer steeds weer uit. En hoe langer ze ermee wachten, hoe hoger de drempel wordt. Klaas Drupsteen praat met relatiecoach

Marion van der Stad. Zij trok zich het leed aan van deze vergeten groep en ontwikkelde een methode om maagdelijke mannen te helpen hun angsten te overwinnen (10.02 uur, 747 AM).

Tijd voor twee Paul de Leeuw zit aan de Tafel voor Twee bij Frits Spits. Paul de Leeuw heeft een cd voor kinderen gemaakt: Papauls Tijgers. Daarop staan liedjes als de trappelzakboogie, maar ook liedjes die Paul zelf geschreven heeft. Paul de Leeuw is op het moment iedere werkdag te zien in zijn show 'PaPaul' (12.05 uur, Radio 2).

Een leven lang Op 5 december wordt Johan Heesters 100 jaar. Daarom wordt het portret herhaald dat de NPS vorig jaar uitzond op de 99ste verjaardag van Heesters. De operettezanger en acteur staat nog steeds op de 'Bühne' met zijn 47 jaar jongere vrouw Simone Rethel. Afgelopen seizoen maakten beiden een tournee met de voorstelling 'De Kersentuin' van Anton Tsjechov. Heesters vertolkt de rol van Firs, de huisknecht, waarvoor hij zich 'niet meer hoeft te schminken'. In Duitsland -waar Heesters zich in de jaren '30 vestigde- ontbreekt het 'Jopie', zoals hij er liefkozend wordt genoemd, niet aan applaus op de televisie en in het theater. Er zijn twee biografieën over hem verschenen. In Nederland herinneren alleen 50-plussers zich Heesters als zanger. In de jaren '60 maakte hij een

comeback in Carré als Graaf von Trapp in de musical 'The Sound of Music'. Hij werd weggehoond vanwege zijn oorlogsverleden (16.05 uur, 747 AM).

A4 Joël Batenburg ontvangt Cécile Huynen, concertmeester van het Gelders Orkest. Zij zal van 28 tot 30 november o.l.v. dirigent Jaap van Zweden driemaal het Eerste Vioolconcert van Sjostakovitsj uitvoeren (16.30 uur, Radio 4).

Sesjun Te gast is het Ilja Reijngoud-kwartet. Ze spelen live muziek van de cd 'New Arrival'. Ilja Reijngoud studeerde in 1995 cum laude af aan het Hilversums Conservatorium en doceert sinds 1998 aan het Rotterdams Conservatorium. De muzikant is inmiddels te horen op zo'n 35 cd's, hij speelde regelmatig op het North Sea Jazz Festival en was gastsolist bij het Metropole-orkest (23.00 uur, Radio 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden