Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Haalt minister Zalm wel of niet bakzeil? Verder ook een interview met de Pakistaanse journalist Achmed Rashid. Hij is expert op het gebied van Al-Kaida en de Taliban. Hij waarschuwt voor de zogenaamde 'sleepers'. Dat zijn moslim-extremisten die een onopvallend bestaan leiden, en overal kunnen toeslaan (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Andere Tijden Hij was een van de zeer weinige Nederlandse oscarwinnaars, maar hij is bijna helemaal vergeten: Charles Huguenot van der Linden, een Nederlandse cineast die zowel speelfilms als documentaires maakte. 'Andere Tijden' haalt hem, ter gelegenheid van het documentairefestival Idfa, onder het stof vandaan (20.55 uur, Nederland 3).

Werken aan werk Behang is in. De trendy woonbladen besteden veel aandacht aan de revival van het behang, dat vandaag de dag voornamelijk een decoratieve functie heeft gekregen. Van oorsprong werd behang gebruikt om de aanslag van de kolenkachel te verbergen. Deze RVU's 'Werken aan Werk' is gewijd aan de productie en marketing van behang in alle soorten en maten (21.30 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

In Soeterbeeck gaat de discussie over de nieuwste vorm van thuiszorg, Camcare. Geen hulp meer in huis maar via het tv-scherm. Is dat reden tot vreugde of tot zorg? Daarover praten Annelies van Heijst, zorgethica, en Bert van der Hoek, directeur van zorgverzekeraar Care Menzis, een van de initiatiefnemers van Camcare (16.32 uur, Nederland 1).

Barend & Van; Dorp Jos van Kemenade, minister van staat, heeft een boek geschreven 'Wakken in het kroos'. Hierin kijkt hij terug op een leven van dertig jaar in de politiek en het openbaar bestuur. Actrice Johanna ter Steege vertelt over haar hoofdrol in de film 'Verder dan de Maan'. Muziek is van Trijntje Oosterhuis (22.30 uur, RTL 4).

INFORMATIEF

NCRV's Nationale Nieuwsquiz In deze negende aflevering neemt een team van vrouwelijke columnisten (Yvonne Kroonenberg van het AD, Elsbeth Etty van de NRC en Annemarie Oster van de Volkskrant) het op tegen een team van mannelijke columnisten: Theodor Holman (Het Parool), Adriaan Jaeggi (de Volkskrant), Cornald Maas (de Volkskrant) (21.07 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport verzorgt een rechtstreeks verslag van het Champions League-duel AS Monaco - PSV. Analist is Ruud Gullit (20.40 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

RTL Boulevard Een interview met Russell Crowe over zijn nieuwe film 'Master & Commander'. Ook aandacht voor de Bekende Nederlanders die willen stoppen met roken (18.30 uur, RTL 4).

Man bijt hond De rasechte Amsterdamse Erica Hendriks is het eerste vrouwelijke bestuurslid van de Turkse voetbalclub Turkiyemspor uit Amsterdam. Erica is via haar man, die scheidrechter is, bij deze club terechtgekomen. Zij is al enige jaren actief bij de club, waar zij onder meer verantwoordelijk is voor de ontvangst van de tegenstander. Een reportage (19.00 uur, Nederland1).

RADIO

KRO's DolceVita Jij bent mijn liefste garnaaltje, mijn opgaande zon op een stralende voorjaarsmorgen. Hoerenzoon! Kind van een hond! We leven in een multiculturele samenleving en al die andere culturen nemen weer nieuwe scheldwoorden en koosnaampjes mee. Een onderzoek of wij nu ook bloemrijker gaan schelden (8.31 uur, 747AM).

Tijd voor Twee Hedy d'Ancona zit aan de Tafel voor Twee bij Frits Spits. De oud-minister en oud-europarlementariër praat over haar nieuwe boek: 'Het persoonlijke is politiek'. Daarin vertelt zij over de ontwikkelingen die zijzelf en de vrouwenbeweging in de jaren zeventig doormaakten (12.05 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden