Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

2Vandaag Een jaar geleden begonnen de Amerikanen de aanval op Afghanistan. Een terugblik. En: in de gemeente Boekel mogen ouderen in verbouwde garages of schuren wonen. Ouderen kunnen zo zo lang mogelijk in de eigen omgeving blijven. Het ministerie van Vrom gaat echter niet akkoord (17.30 uur, Nederland 2).

Lijst 0 Tv-babes Katja Schuurman en Bridget Maasland in hun eerste maandelijkse gesprek met premier Balkenende (20.00 uur, Ned. 2).

Netwerk Een reportage over twee gevangenen in één cel. Het kabinet neemt hier binnenkort een besluit over. In België is het al jaren de normaalste zaak ter wereld, maar nu willen ze er vanaf (20.30 uur, Nederland 1).

Radar Een overzicht van de klachten over reisorganisatie Peter Langhout Reizen. Kapotte bussen, onafgebouwde hotels, chauffeurs die de weg niet kennen, een slechte klachtenafhandeling: genoeg redenen voor een gesprek met de reisorganisatie (19.28 uur, Nederland 2).

Barend & Van; Dorp praten met Frans van Deursen en Bob Fosko over hun muziekrevue 'The Blues Brothers' die onlangs in première ging (22.30 uur, RTL 4).

DOCUMENTAIRE

Nieuw Economisch Peil Documentaire over de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een luxe woongebied en een totaal verpauperd gedeelte slechts van elkaar worden gescheiden door een tunnel. Hoe kunnen woningbouwcorporaties de verpaupering in het ene gedeelte laten voortbestaan (20.00 uur, Nederland 3)?

Dokwerk: ASH worldwide suicide Een jongen zoekt op internet een partner voor zelfmoord. Een meisje leest het en vliegt een week later naar hem toe. Samen springen ze van een 600 meter hoge rots. Ze vonden elkaar op een nieuwsgroep van het internet: alt.suicide.holiday oftewel ASH. Op de site kun je duizenden brieven lezen van mensen uit de hele wereld. Wie gaan er achter deze onbekenden schuil? Een ontmoeting met vier schrijvers van deze nieusgroep. Deze documentaire is genomineerd voor een Gouden Kalf (22.40 uur, Nederland 3).

Dokument Eerste deel van een tweeluik over bouwen en verbouwen. Programmamaker Frans Bromet volgde een stel in Lelystad dat een hoekhuis uit de jaren zeventig ingrijpend verbouwt. Wat betekent een verbouwing voor mensen. Het zet alles letterlijk en figuurlijk op zijn kop. Hoe gaan de bewoners daar mee om (22.50 uur, Ned. 1).

RADIO

Spiegels Een portret van de Amsterdamse psycholoog Louis Tas. Tas werd in de Tweede Wereldoorlog weggevoerd naar concentratiekamp Bergen-Belsen. Hij schreef daarover het boek 'Dagboek uit een kamp'. Na de oorlog maakte hij naam als psychiater, met onder meer Ischa Meijer en Connie Palmen als cliënten (15.00 uur, 747 AM).

A4 Een gesprek met Kees van Houten, organist van de St.Lambertuskerk in Helmond. Vandaag komt het boek uit dat hij schreef over Bachs 'Hohe Messe' (16.30 uur, Radio 4).

Plein Publiek Klaas Drupsteen in gesprek met Ton Veldkamp. Laatstgenoemde deed onderzoek naar de rol van de overheid bij de opvoeding en bescherming van kinderen. Hamvraag: Moet de overheid ingrijpen als ouders hun kinderen mishandelen? In veel landen gebeurt dat wel, maar in Nederland bemoeit de overheid zich slechts in het uiterste geval met de opvoeding (10.00 uur, 747 AM).

De Avonden Met literair vertaler Paul Beers in het 'Gesproken Uitzicht'. Daarna een verhaal van Heere Heeresma jr. Tegen elf uur de radiobriefkaart van Jan Rot in 'Groeten uit Ossendrecht'. In 'De Werkplek' een gesprek met mensen over hun werk en hun werkplek, met vandaag: slavist en vertaler Hans Boland. Tegen middernacht oude fragmenten uit het 'Philips' Holland Indië Archief' die tussen 1927 en 1940 werden uitgezonden in Nederlands-Indië (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden