Speciaal

TELEVISIE

Srebrenica-enquête Het verhoor van de getuigen Hans van Mierlo (voormalig minister van buitenlandse zaken), Joris Voorhoeve (voormalig minister van defensie) en Wim Kok (voormalig premier). (10.00 uur, Nederland 2).

PRAATPROGRAMMA'S

Oog in oog Astrid Joosten praat met Leontien Zijlaard-van Moorsel over haar jeugd, de toppen en dalen in haar sportcarrière en over haar toekomstplannen (20.30 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio sport Rechtstreeks verslag van de Uefa-cupwedstrijd Vitesse-Liverpool (20.40 uur, Nederland 2).

CULTUUR

De televisiejaren Bekende Nederlanders kijken terug op de tv-hits van 1975 (18.30 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Man bijt hond Welk buurtschap van Zundert maakte de mooiste praalwagen voor het 'Corso van

Zundert?' Dorien Janssen maakte een documentaire over deze competitie (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

De ochtenden In 'Het interview', Liesbeth Smulders, gedragsdeskundige bij de raad voor de kinderbescherming in Rotterdam, gespecialiseerd in de hulp aan ouders en kinderen rondom echtscheiding. Zij vindt het een misverstand dat scheiden voor kinderen beter is dan bij elkaar blijven (09.02 uur, Radio 1). In 'Het buitenland' de terugkeer van Afghaanse asielzoekers. Het gezin Mohabati is al uit zichzelf vertrokken. En: de gevolgen van de weigering van het Europees Parlement om twee Zimbabwaanse ministers te ontvangen. Daarmee haalde de EU zich de woede van maar liefst tachtig ontwikkelingslanden op de nek (10.02 uur).

In 'Het onderzoek' het verkeersveiligheidsbeleid in woonwijken. Steeds meer van die wijken worden gebombardeerd tot 30-kilometerzones, maar wie denkt dat het daardoor vanzelf veiliger wordt, heeft het mis. Het aantal verkeersslachtoffers in deze gebieden neemt toe en snelheidscontroles zijn er nauwelijks (11.02 uur).

Plein publiek Reinier Sijpkens is muzikant en 'Troubadour te water'. Zijn meesterwerk is een drijvend kerkorgel. Daarin heeft hij naar eigen zeggen 'onze cultuur verzameld' (10.00 uur, 747 AM).

Een leven lang Portret van de beeldhouwer, schilder en schrijver W.G. van der Hulst, zoon van de zo bekende kinderboekenschrijver (16.02 uur, 747 AM).

Rechtenkwesties De mobiele telefoon wordt een steeds belangrijker middel bij het opsporen van strafbare feiten. Wat zijn de schaduwzijden van deze moderne manier van schaduwen? En: een nieuw computerprogramma doet zijn intrede in het rechtsbedrijf. Sinds enkele maanden kan een rechter met een druk op de knop een zaak vergelijken met voorgaande vergelijkbare gevallen. Een ideale oplossing of een dwingend onding? (13.30 uur, 747 AM).

Knetterende letteren Het forum van critici (Frits Abrahams, Elsbeth Etty en Menno Wigman) herdenkt Boudewijn Büch. AP- uitgever Lex Jansen leest een fragment uit Büchs volgend jaar te verschijnen roman 'Het geheim van Eberwein'.

Verder bespreekt het forum de nieuwe Biesheuvel en gaat het in op de vraag of het werk van dichter Gerrit Achterberg aan waarde verliest omdat hij een moordenaar was (14.40 uur, 747 AM).

De Avonden Het 'Gesproken uitzicht' is van Victor Schiferli, dichter in Amsterdam. In 'Het weekbericht van Anton de Goede' een ontmoeting met de historicus Isaac Lipschits (1930), gewezen hoogleraar in Groningen, die werkt aan het Digitaal Monument Joodse Gemeenschap. Lipschits wil alle 104000 tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoorde Nederlandse Joden uit de anonimiteit halen en ze hun gezicht teruggeven.

Daarna een portret van en een gesprek met Jeffrey Lewis, zanger/componist, en in de rubriek 'Het geluid van Nederland' behandelt Peter te Nuyl historisch geluid (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden