Speciaal

TELEVISIE

ACTUALITEITEN

Rond Anton Geesink kwam vorig jaar een geur te hangen van corruptie. Was hij omgekocht door Salt Lake City? De beschuldiging is later ingetrokken. maar het IOC-lid gaat als een beschadigd man door het leven. In Twee Vandaag doorbreekt Geesink het stilzwijgen. Ook een reportage over de nijpende personeelstekorten op de schepen die onder Nederlandse vlag varen. Nederlandse officieren zijn moeilijk te vinden. De scheepvaartinspectie gaf daarom buitenlandse kapiteins een ontheffing om onder Nederlandse vlag te mogen varen (17.29 uur, Ned. 2).

DOCUMENTAIRE

In Bezoek aan mijn straat een herhaling van het portret dat filmster Claire Pijman maakte van haar straat (15.17 uur, Ned. 3).

In Noorderlicht een herhaling van het eerder in 1995 uitgezonden programma 'Het Multi Universum', over de quantummechanica, die volgens de Brit David Deutsch tot bizarre gevolgen kan leiden (20.30 uur, Ned. 3).

Ireen van Ditshuyzen maakte Gouden tijden voor Net 5, een vierdelige documentaire over de tijdgeest. Dit keer over de ambities om rijk te worden. Zo wil de 28-jarige Hanneke Niewenhuis voor zichzelf beginnen. Ze heeft nu een riante baan als broker voor een effectenhuis, maar daarvan kan ze niet 'binnenlopen'. En wat vindt professor Jaap van Duijn over de economische ontwikkeling? Hij voorspelt dat de economie alleen nog maar zal groeien (21.55 uur, Net 5).

In Werken aan werk het verhaal van de krantenjongen: de 15-jarige Prenish Bansie, die zo graag een scooter wil hebben en daarvoor vroeg opstaat, en Piet Rijnsbergen, een WAO'er van 52. Piet liep al kranten toen hij een kleine jongen was en nu is hij fulltime bezorger (21.00 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

In Het andere gezicht een portret van 'technisch moeilijk verwijderbare' asielzoekers. Drie jaar geleden beloofde de Raad van Kerken 27 van deze mensen onderdak, maar inmiddels lopen de kosten hoog op. De politiek heeft veel kritiek op de opvang. De Raad van Kerken heeft inmiddels moeten bezuinigen, op de toelagen die de 27 kregen (21.52 uur, Ned. 1).

Het praatprogramma Het Elfde Uur van de EO mag zich verheugen op de komst van predikant/professor in ruste Anne van der Meiden, Jan Marijnissen, politiek leider van de SP, en Klaas van de Poll, directeur van de Nederlandse Kankerbestrijding (21.00 uur, Ned. 1).

SPORT

In Sportjournaal aandacht voor de 11de etappe van de Ronde van Spanje (wielrennen) en de US Open (tennis) (18.43 uur, Ned. 2).

In Studio NOS onder andere de wedstrijd PSV-Willem II en een vooruitblik op de Olympische Spelen (22.55 uur).

AMUSEMENT

In Spott, het nieuwe programma van Viola Holt een uitgebreid gesprek met Ronald Jan Heijn, wat aandacht voor makkelijk te maken en lekkere gerechten uit de Japanse keuken en een optreden van Imca Marina (14.20 uur, RTL4.).

RADIO

In Ochtend op 5 spreekt Stan van Houcke met Derek Leatemia, grafisch vormgever en Molukker. Verder een reportage over De Blauwe stad in Oost- Groningen, een groots waterbouwkundig project dat het gehele middengebied van de dorpen Scheemda, Finsterwolde en Winschoten zal omtoveren in een grote watervlakte met luxestrandhuizen en toeristische voorzieningen (09.00 uur, Radio 5).

Gerrie van der Klei speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe musical van Joop van den Ende, 42th Street. Van der Klei, die al eerder musicals deed, is te gast bij Frits Spits in Tijd voor Twee (12.02 uur, Radio 2).

In De radio-5 documentaire aandacht voor de commercialisering van de studentenwereld en hoe de aankomende academici daarop reageren (13.00 uur, Radio 5).

In De Avonden 'Music Hall', de literaire kunsten van Thomas Verbogt, Lodewijk Henri Wiener, Adriaan Bontebal en Hans Verhagen. En een gesprek met columnist/moleculair bioloog Roland Plasterk, vurig pleitbezorger van de vooruitgang in de DNA-wetenschap. De uitzending wordt afgesloten met een aflevering van Meesterwerken uit de Afrikaanse popmuziek (22.02 uur. Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden