Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk behandelt de gespannen verhouding tussen de Verenigde Staten en Irak. Gesprekken zijn er met vice-premier Tariq Aziz van Irak, oud-wapeninspecteur Richard Butler en oud-CIA directeur James Woolsey over de mislukte wapeninspecties in Irak na de Golfoorlog (20.30 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Studio RKK staat geheel in het teken van de vrijwilliger. In een kroeg in het Zuid-Limburgse Geulle spreekt Wilfred Kemp met bisschop Frans Wiertz over de betekenis van de kerk als vrijwilligersorganisatie. Ook een portret van Theo Bovens, een Maastrichtse wethouder, die zich al jaren als vrijwilliger inzet voor zieken en gehandicapten in Lourdes (16.30 uur, Nederland 1).

Gezondheidsplein Aandacht voor het jaar van de vrijwilliger. Een gesprek met vrijwilligster Hermien Hendriks en Wim Wienholst, verstandelijk gehandicapte. Verder een kijkje in een studiebegeleidingscentrum in Kampen voor dyslectische en moeilijk lerende kinderen. In het Online Spreekuur beantwoordt een riagg-psycholoog vragen over depressie. Ten slotte huisarts Mariëtta Boomstra over huis-, tuin- en keukenmiddeltjes bij griep en verkoudheid. Helpt een halve ui naast het bed? (17.30 uur, Nederland 1).

Het Jongeren Lagerhuis Debat over de rechten van dieren en over de vervolging van imam El-Moumni (19.00 uur, Nederland 3).

Barend & Van Dorp Gast is Felix Rottenberg, oud-voorzitter van de PvdA en columnist. Ook 'deskundige' Boudewijn Büch schuift aan (22.30 uur, RTL 4).

De Firma Interview Gast is concertpianist Wibi Soerjadi. Hij wordt ondervraagd door de journalist Willem Oltmans, de pianist/psycholoog Lien Nubé en Christo Lelie, hoofdredacteur van het Piano Bulletin en criticus bij Trouw (23.15 uur, Nederland 3).

SPORT

Sportjournaal In de vroege avonduitzending (18.40 uur, Nederland 2) aandacht voor de Uefa Cup-loting. In de uitzending van 22.13 uur (Nederland 3) daarnaast ook de wedstrijd Ajax2-FC Twente in de Amstel Cup.

Amstel Cup Live schakelprogramma met wedstrijden uit de Amstel Cup: Feyenoord-Den Bosch; RKC-PSV en Ajax-RBC (19.55 uur, SBS 6). Hieraan gaat vooraf een samenvatting van de wedstrijd Ajax2-FC Twente (19.25 uur, SBS 6). Om 23.10 uur een terugblik op alle wedstrijden die de afgelopen twee dagen zijn gespeeld. Bovendien een samenvatting van Groningen-Zwolle en de loting voor de volgende ronde.

Studio Sport brengt een reportage over de veiligheid rond de Olympische Spelen in Salt Lake City (21.01 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Lola da musica in concert Een optreden van Nick Cave, opgenomen in zwart-wit in een intieme concertzaal in Schotland. Het accent ligt op nummers van zijn recente cd 'No More Shall We Part' (23.55 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

RTL Boulevard vraagt zich af hoe het zit met koninklijke onderscheidingen voor Nederlandse artiesten? Verder reportages over familietwisten onder de sterren en over de problemen bij de adoptie van het achtste kindje door een homostel. En: crisis aan het liefdesfront voor de Spaanse kroonprins (18.30 uur, RTL 4).

RADIO

De Ochtenden Een interview met Robert Soeterik, antropoloog en Midden-Oosten-expert. Thema: zal zoon Bush afmaken wat zijn vader in Irak heeft laten liggen? In de rubriek 'Het Buitenland' een reportage over de wederopbouw van Vietnam. Dit in het kader van de vraag: hoe herstellen landen zich van een oorlogssituatie. Ook een gesprek met de Nederlandse Afghaan Nang Arsala, wiens neef nu minister van financiën in de interimregering is. In 'Het Onderzoek' aandacht voor het voornemen van minister Netelenbos van verkeer en waterstaat om het transport van gevaarlijke stoffen over water te stimuleren (9.00 uur, Radio 1).

SCHIFFERS.FM Hans Schiffers interviewt de Franse chansonnier Yves Duteil naar aanleiding van het verschijnen van diens nieuwe album 'Sans Attendre'. En Sir Cliff geeft antwoord op de vraag: hoe maak je de ultieme kerthit. Cliff blikt terug op zijn kersthit van weleer: 'Mistletoe and Wine' (14.00 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden