Speciaal

TELEVISIE

In MiddagEditie aandacht voor de Bijlmerenquête, die de derde week is ingegaan. Ook een gesprek met CDA'er Hans Hillen over de wijze waarop zijn partij oppositie voert (12.05 uur, Ned. 3).

In 2 Vandaag komt het Nederlandse echtpaar Koolstra, dat een paar weken in Jemen werd gegijzeld, aan het woord. Verder aandacht voor de oorlog in Sierra Leone. Er is een gesprek met een arts van een Rode-Kruisteam. Dat kon niet weg uit de hoofdstad Freetown en maakte de bloedige gevechten van dichtbij mee (17.35 uur, Ned. 2).

In Netwerk aandacht voor Marinus van der Lubbe, de man die in 1933 de Rijksdag in Berlijn in brand stak. Deze van oorsprong Leidse metselaar zou dit jaar 90 zijn geworden. Een gedenksteen, een toneelstuk, een boek, exposities en een documentaire markeren het eerherstel (20.30 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In De Ochtenden zijn Pierre Bokma en Hans Kesting te gast. Zij spelen de hoofdrollen in het toneelstuk 'Oom Wanja' van Tsjechov, dat morgen in première gaat. Ook een gesprek met Anthon Beeke, die het affiche voor de voorstelling ontwierp. Van zijn werk is de tentoonstelling 'Mooi maar Goed' ingericht (09.00 uur, Ned. 1).

Isa Hoes is de hoofdgast in Koffietijd. Er wordt gesproken over haar zoontje Merlijn en de film 'A bug's life', waarvoor zij een stem heeft ingesproken (10.00 uur, RTL 4).

Frans Bauer komt zingen in Jos op 1. Ook een gesprek met Carel Boer, die als vrijwillig brandweerman bij de Bijlmerramp betrokken was (16.05 uur, Ned. 1).

In Tussen hemel en aarde gaat Wilfred Kemp in een speciale bus op stap met operazangeres Charlotte Margiono. Ze gaan het hebben over de waarde van applaus, haar geloof in reïncarnatie en de vraag of God een tenor of een bas is. Ook wordt er een bezoek aan Artis gebracht en komt haar zus langs (23.28 uur, Ned. 1).

S P O R T

Rechtstreeks verslag van de vriendschappelijke interland Portugal-Nederland vanuit het Parc des Princes in Parijs. Het commentaar is van Harry Vermeegen (20.25 uur, Veronica).

Studio Sport blikt terug op de Grand Prix Formule 1-races van het afgelopen jaar en vraagt zich af wie er dit jaar het hardst gaan rijden (20.30 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

C land staat in het teken van de opleving van het klassieke ballet. Vandaag gaat in Amsterdam 'Toverfluit' in première. Daarover een gesprek met artistiek leider Wayne Eagling van het Nationaal Ballet (20.30 uur, Ned. 3).

In Zeeman met boeken worden besproken: 'Infinite riches' van Ben Okri, 'Hondenhart' van Breyten Breytenbach, 'Simpele story's' van Ingo Schulze en 'I married a communist' van Philip Roth (23.18 uur, Ned. 3).

RADIO

Marijke van Hees, kandidaat-voorzitter van de PvdA, is te gast in 1 op 1. Welke koers wil zij gaan varen? Hoe verloopt haar campagne en hoe denkt zij het Niet Nix-duo Lennart Booij en Erik van Bruggen te kunnen verslaan? (09.04 uur, Radio 1).

De Karavaan staat stil bij het mogelijke verdwijnen van de sociale advocatuur. Als de Tweede Kamer er geen stokje voor steekt is het zo goed als zeker afgelopen met deze vorm van rechtshulp voor mensen met een kleine beurs. Verdedigers, cliënten en politici doen hun zegje (11.04 uur, Radio 1).

In Vijfde Verdieping onder meer een portret van Anton van Hooff. Burgers Zoo is voor hem al zijn hele leven het centrum van de wereld (16.00 uur, Radio 5).

In Andersdenkenden ontvangt Gerard Klaasen verzetsman Bill Minco en auteur Dolf de Vries. Ze praten over de levensbeschouwing van hun jeugd en in hoeverre die hun huidige functioneren beïnvloedt (21.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden