Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Van Gewest tot Gewest een reportage over de verhuizing van 'Little Italy' in Delft. De vaak met veel zorg onderhouden volkstuincomplexen zijn geen typisch Nederlands fenomeen. Delft gedoogde jarenlang een kleine volkstuin van tweehonderd vierkante meter, die 'Little Italy' werd genoemd. Het is hét domein van de Italiaanse gemeenschap in Delft. Althans, van de mannen, voor vrouwen en kinderen is het verboden gebied (19.00 uur, Nederland 3).

Andere Tijden Nu de discussie over de intensieve veehouderij steeds feller wordt, gaat het programma terug naar de oorsprong ervan: begin jaren zestig, toen verschillende partijen elkaar vonden om de productiviteit in de veeteelt op te voeren (20.45 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Rondom Tien Cees Grimbergen leidt een discussie over de vraag of de omstreden uitspraken van imam Khalil el-Moumni toegestaan moeten worden. De imam veroorzaakte ophef door te stellen dat homoseksualiteit een bedreiging voor Nederland is. Jonge aanhangers van de imam en homoseksuelen die El-Moumni hebben aangeklaagd, praten met elkaar (21.40 uur, Nederland 1).

CULTUUR

Ritueel 2001 De vierde aflevering van deze serie over de rol en betekenis van rituelen in de westerse samenleving. In 'Geven ons heden innergie' worden nieuwe en oude genezingsrituelen onderzocht. Wat doet een mens die kwetsbaar is? Hij gaat op zoek (22.55 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Man bijt hond De zomer komt eraan en dat betekent dat Nederland massaal naar het zwembad gaat. Joop Hopman doet het anders: hij komt met zwembad bij je langs. De zweminstructeur heeft achterop een vrachtwagen een zwembad gebouwd. Ook aandacht voor de Belgische kunstenaar Luc Berghe, die met een plastic tuinstoel op zijn rug door Vlissingen loopt. Hij wil duizend mensen op deze stoel fotograferen (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Plein Publiek Te gast is Mario Coolen, die lange tijd in Guatemala woonde en werkte. Onlangs reisde hij opnieuw naar het land, samen met bisschop Hurkmans. Met steun van de kerk in Guatemala worden sinds kort de massagraven blootgelegd en krijgen de Maya's gelegenheid hun doden te herbegraven (10.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden