Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

SPORT

Wereldkampioenschap Formule 1 Liveverslag van de kwalificatietraining op de Nürnburgring. Het gaat om de negende race in de strijd om het Wereldkampioenschap Formule 1 (12.15 uur, RTL5).

Studio Sport Rechtstreeks verslag van de damesfinale en van de halve finales bij de heren van de Heineken Trophy oftewel het grastennis-toernooi van Rosmalen (14.00 uur, Nederland 2). In de vooravonduitzending (19.30 uur, Nederland 2) is er behalve voor 'Rosmalen' aandacht voor de dames-hockey-wedstrijd tussen Rotterdam en Den Bosch (tweede wedstrijd uit de 'best of three-serie' om de Nederlandse hockeytitel), voor de kwalificatietraining van de Formule 1 op de Nürnburgring in Duitsland en voor wielrennen (Ronde van Zwitserland). In de avonduitzending (22.51 uur, Nederland 2) onder meer aandacht voor het Europa Cup 1-honkbaltoernooi in Rotterdam, voor de Ronde om Texel (zeilen) en voor de finale EK waterpolo bij de dames.

In de ban van de sport Portret van de 11-jarige Stephanie Herz uit Eindhoven. De fameuze kampioenenmaker Nick Bolletieri uit Florida stoomt haar klaar voor de top (21.30 uur, RTL5).

CULTUUR

Twee Meter Sessies Speciale aflevering met als gast de zanger Randy Newman. Newman brengt zijn grootste hits ten gehore. En hij praat met presentator Jan Douw Kroeske over zijn cd 'Bad Love' en de vele filmmuziek die hij de laatste tijd schrijft (16.55 uur, RTL5). Op dezelfde zender en in hetzelfde programma is zondag de Engelse band Coldplay te bewonderen (17.00 uur).

AMUSEMENT

Wat zegt de wet? is een nieuwe quiz van de NCRV, waarin Mariska Hulscher drie bekende Nederlanders test op hun wetskennis. Vragen als: mag een caissière in je tas kijken? Mag een vader zijn zoon onterven of mag je zonder vergunning een winkel openen voor boeken en tijdschriften? Gasten: Cilli Dartell, prof. B. Smalhout en Bert Woudenberg (21.25 uur, Nederland 1).

RADIO ZATERDAG

Smaakmakers Gast is Nico Rienks, slagroeier van de succesvolste Holland Acht die Nederland ooit heeft gekend. Rienks zal zijn muzikale voorkeuren voorleggen aan de Vlaamse presentator Michel Follet (20.00 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

ACTUALITEITEN

Buitenhof Debat over de vraag of politiek en justitie steeds vaker aan de leiband lopen van de publieke opinie. Dit naar aanleiding van de zaak Marianna Vaatstra. Gast is onder anderen prof. Henri Beunders (12.07 uur, Nederland 3).

Kruispunt volgde in de week van de presentatie van het rapport Alders drie ouderparen in Volendam. Hoe hebben zij de afgelopen maanden beleefd, wat hopen ze dat in het rapport staat en beantwoordt het rapport een beetje aan hun verwachtingen. En hoe nu verder? (21.53 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

De wijde wereld graaft een aantal spraakmakende documentaires op uit haar verre en recente verleden. Deze films uit 'eigen huis' geven een blik op de wereld zoals beleefd en bezien door regisseurs als Hans Keller, Roelof Kiers en Cherry Duyns. Van de laatste is de documentaire 'De terugkeer' te zien. Ditmaal staat de tango centraal (13.00 uur, Ned. 3).

Richie Backfire, 2 meter hardcoregaat over de op jonge leeftijd overleden talentvolle hardcore-drummer Richard Bruinen. Hij worstelde jarenlang met een jeugdtrauma dat hem uiteindelijk tot zelfmoord dreef (23.00 uur, BNN Ned 2).

SPORT

Wereldkampioenschap Formule 1 Rechtstreeks verslag van de Grand Prix-race op de Nürnburgring (12.15 uur, RTL5). Voor beschouwing om 12.15 uur.

Studio SportRechtstreeks verslag van de herenfinale van het grastennistoernooi in Rosmalen (13.00 uur, Nederland 2). In de avonduitzending (19.00 uur, Nederland 2) daarnaast onder meer aandacht voor de Grand Prix van Europa (Formule 1 bij Nürnberg) en honkbal (finale Europa Cup 1 in Rotterdam).

CULTUUR

Parkpop, het gratis concert in Den Haag, wordt live uitgezonden door RTL 5 en gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske. Bands die optreden: Heideroosjes, Novastar en de Fun Loving Criminals. Afsluiter van het festival is Anouk (19.30 uur, RTL5).

AMUSEMENT

All in the family Vrijdag overleed de Amerikaanse acteur Carroll O'Connor, meer bekend als Archie Bunker uit de serie 'All in the Family'. De VPRO herhaalt twee afleveringen uit die serie (15.53 uur, Nederland 3).

RADIO ZATERDAG

Nachtlicht staat in het teken van Harry Potter. Robert ten Brink, Mathilde Santing en Jan Rot lezen voor uit nieuwe, nog niet in Nederland verschenen Harry Potter-schoolboeken. De schrijfster J.K. Rowling schreef ze speciaal voor Cornic Relief, een Britse organisatie die zich inzet voor zwerfkinderen en jonge oorlogsslachtoffers in Afrika (01.00 uur, Radio 1 en 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden