Speciaal

TELEVISIE

SPORT

In Studio Sport aandacht voor het grastennistoernooi in Halle, voor het EK waterpolo bij de mannen en voor watersport (19.05 uur/22.50 uur, Ned. 2).

CULTUUR

Beat Route laat Jools Holland per Rolls-Royce de stad Dublin ontdekken. Hij ontmoet Van Morrison, The Chieftains en zangeres Mary Coughlan (20.30 uur, Ned. 3).

Stardust interviewt regisseur Claude Mouriéras over 'Tout va bien', een portret van filmmaker Amos Kollek en aandacht voor de première van 'De vriendschap' van Nouschka van Brakel (23.05 uur, Ned.3).

AMUSEMENT

Man bijt hond volgt zangeres Lili, de eigen ontdekking van het programma, die haar single gaat pluggen bij de omroep. Lili is bij toeval ontdekt op de muziekschool in Hilversum. Platenbons Willem van Kooten en producer Jan Koster deden de rest. Verder Ria van der Honing, die bezig is met het haken van de grootste pannenlap ter wereld en een oud-vrachtwagenchauffeur in Rinsumgeest (19.00 uur, Ned. 1).

The awful truth is een satire op de Amerikaanse samenleving van Michal Moore, het linkse geweten van de Verenigde Staten, die ten strijde trekt tegen corruptie en hypocrisie. Moore gebruikt straatinterviews en archiefbeelden en organiseert hilarische momenten om wantoestanden aan te kaarten (19.30 Ned. 3).

RADIO

Het interview Ger Jochems praat met voormalig landbouwminister en CDA-senator Gerrit Braks, die vanaf 1 oktober de voorzitter is van de Eerste Kamer. Het gesprek gaat over de plannen van EU-landbouwcommissaris Fischler om de landbouwpolitiek van de Unie ingrijpend te wijzigen (09.00 uur, Radio 1).

Andersdenkenden ontmoet de VPRO-programmamaakster Netty Rosenfeld (79), over haar Joodse identiteit die volgens haar niets voorstelt (,,Maar ik ben het wel''). Ook praat zij over haar recent overleden ex-echtgenoot Arie Kleywegt en over de dood (09.30 uur, 747 AM)

Het buitenland brengt in kaart wie de vrienden en vijanden zijn van Robert Mugabe, de omstreden president van Zimbabwe. Wat ging er mis met deze in het westen ooit zo geprezen leider? (10.00 uur, Radio 1).

Plein Publiek ontvangt de filosoof Hugo S. Verburgh. Gespreksonderwerp is oud worden. Het klimmen der jaren kan worden ervaren als een hindernis, maar ook als een uitdaging. Wat bepaalt de kwaliteit van de laatste levensjaren? (10.00 uur, 747 AM)

Argos liep enkele etmalen mee met de sociale recherche van Breda, op zoek naar profiteurs van de sociale regelingen van ons land. De principiële kritiek op deze inmiddels vijfentwintig jaar oude dienst -'de tandenborstelpolitie'- is inmiddels verstomd (11.00 uur, Radio 1).

Ophef en vertier besteedt aandacht aan Ivo van Hove, niet alleen regisseur/directeur van Toneelgroep Amsterdam, maar ook artistiek verantwoordelijk voor het Holland Festival. Met zijn voorstellingen wil hij 'grote theatrale statements' maken. Verder het Theo Thijssen Museum, dat morgen op de Westermarkt in Amsterdam een programma organiseert over de 'zwembadpas', het loopje van Kees, de Jongen uit het gelijknamige boek van Thijssen. Bewegingsdeskundigen buigen zich over dit loopje van Kees en het eerste 'zwembadpaskampioenschap' zal worden gehouden. Ook aandacht voor de eerste Korenbiënnale, die vanavond start in Haarlem, waaraan vele internationale koren deelnemen (14.00 uur, 747 AM).

1 op de middag gaat in op het kabinetsstandpunt over militaire activiteiten op de Waddenzee. Volgens de provincies Groningen en Friesland staat het kabinet teveel toe (14.00 uur, Radio 1).

De radiovereniging, een herhaling van de serie uitzendingen van het genootschap van liefhebbers, laat Paulus de Boskabouter herleven en belicht het leven van de oorlogsverslaggever Alfred van Sprang (22.02 uur, 747 AM)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden