Speciaal

TELEVISIE

2 Vandaag vraagt zich af of de europarlementariërs boter op hun hoofd hebben. Dit naar aanleiding van het debat deze week in het Europees Parlement over mogelijk frauderende Europese commissarissen. De Europese schandalen van de laatste jaren worden op een rij gezet. Daarbij valt op hoe riante pensioenen en reiskostenvergoedingen worden geregeld (17.35 uur, Ned. 2).

Netwerk komt met een reportage over een vader die zijn Nederlandse gezin al een halfjaar in Egypte gegijzeld houdt. Vandaag besluit de rechtbank in Cairo of dat volgens de wet is gerechtvaardigd. De rubriek schetst de aanloop naar de rechtszaak. Verder een reportage over de geldverslindende wachtlijsten voor tbs-opvang (20.30 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

Frans Bromet gaat in een nieuwe aflevering van de serie Buren in op de bronnen van irritatie in de Nederlandse samenleving. Vandaag de strijd die een stadse dame met mooie hoofddeksels moet voeren tegen onbegrip in Luttelgeest (20.23 uur, Ned. 3).

Antenne gaat over tienermoeders. Veel jonge meisjes die zwanger worden kunnen de verantwoordelijkheid een kind te moeten verzorgen niet aan. Twee moeders die stukgelopen zijn op problemen die ze nooit hadden verwacht komen aan het woord. Het Leger des heils heeft een speciaal project opgezet, waarin deze moeders wordt geleerd hoe ze zelfstandig met hun kind kunnen leven (21.35 uur, Ned. 2).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Koffietijd heeft familietherapeut Else-Marie van den Eerembeemt als gast. Zij heeft een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat kinderen te snel zelfstandig worden. Ook andere familiekwesties en relaties binnen een gezin komen ter sprake (10.00 uur, RTL 4).

Kinderopvang staat centraal in Spreekuur. Met name het overheidsbeleid komt aan de orde. Antoinette Hertsenberg praat met Sonja van Santen over het kinderdagverblijf 'Kids & Co'. Pedagoog Louis Tavecchio deed onderzoek naar het onderwerp en vertelt daar in de uitzending over (15.00 uur, Ned. 2).

In Jos op 1 vertellen Han R"mer en Maike Meijer over 'De Bermudadriehoek', het toneelstuk waarin ze momenteel spelen. Camjo brengt een bezoek aan de vakantiebeurs. Annette Barlo gaat een dag op stap met de Luchtmobiele Brigade. Op de bank ontvangt Jos Brink de 36-jarige Petra Steenbergen. Zij kreeg tien jaar geleden de ziekte van Crohn en heeft sindsdien een stoma (16.05 uur, Ned. 1).

S P O R T

In Studio NOS beelden van het zaalvoetbaltoernooi in Eindhoven en een samenvatting van de Europacupwedstrijd volleybal tussen de mannen van Zwolle en het Italiaanse Cuneo (23.00 uur, Ned. 2).

RADIO

De Gelderse Roos is een documentaire in twee delen over het psychiatrisch ziekenhuis Wolfheze. Daar worden zwaargetraumatiseerde vluchtelingen van alle mogelijke nationaliteiten verpleegd. Muziektherapie maakt deel uit van de behandeling. Volgens dr. R. S. Kahn, hoogleraar klinische en biologische psychiatrie aan de Rijksuniversiteit in Utrecht, is de helende werking van deze behandeling verwaarloosbaar. Maar patiënten putten er wel troost uit (13.00 uur, Radio 5).

In Ongehoord een gesprek met Maarten Raven, conservator van de afdeling Egypte van het Rijksmuseum van Oudheden (15.00 uur, Radio 1).

Is de ruzie tussen het Europees Parlement en de Europese Commissie goed voor het verenigd Europa? Krijgt het Europees Parlement eindelijk meer te zeggen? In het Radiocafé praat Dick Klees daarover met GroenLinks-europarlementariër Joost Lagendijk en Eurowatcher Peter Brusse (21.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden