Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Ontbijt TV besteedt aandacht aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Kan Al Gore zijn achterstand op George W. Bush nog goedmaken? De spanning op de hoofdkwartieren van beide rivalen loopt op. Verder aandacht voor de partij Leefbaar Utrecht en voor de nieuwe cd van Marco Bakker (07.00 uur, Nederland 1).

Aanstaande woensdag viert het Luchthavenpastoraat op Schiphol zijn 25-jarig bestaan. Het aantal bezoekers van het Luchthavenpastoraat is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Op dit moment zijn er jaarlijks zo'n veertigduizend bezoekers. Wat zoeken mensen daar? In Twee Vandaag een reportage (17.29 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

In Waskracht! een documentaire over de vuilstortplaats van Helmond. Luc Wermers bivakkeerde er twee weken. Hij filmt mensen die op het punt staan afscheid te nemen van objecten waarmee ze een leven lang gezeuld hebben. Bijvoorbeeld iemand die een schilderij van zijn inmiddels overleden echtgenoot weggooit: ,,Zelfs mijn geliefden hebben niet het eeuwige leven, jammer maar helaas.''

PRAATPROGRAMMA'S

Acda & De Munnik zijn te gast in Barend & Van Dorp. Zij vertellen over hun nieuwe cd en brengen hun hit 'De Kapitein, deel II' ten gehore. Verder zitten historisch pedagoge Lea Dasberg en economisch Paul Frentrop aan tafel (22.45 uur, RTL 4).

SPORT

Vanuit 'Meeting Plaza' in het Olympisch Stadion in Studio Spaan. Daarin onder meer Björn van der Doelen, de talentvolle middenvelder van PSV. Ook een reportage over Les Retrouvailles, een nostalgisch wielerevenement in de Beaujolais in Frankrijk. Kandidaat voor de kennisquiz 'Wie gaf de voorzet' is Roda JC-routinier en tweevoudig international Eric van der Luer (20.28 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Minoesch Jorissen presenteert het nieuwe programma Partner Gezocht. Daarin probeert de presentatrice, ook wel bekend van de talkshow 'RTL Live', iedere aflevering voor één kandidaat een geschikte partner te vinden. Om daarin te slagen schakelt zij de hulp in van een gerenommeerd relatiebemiddelingsbureau (20.30 uur, RTL 4).

RADIO

Kantonrechter mr. Frank Visser zit bij Frits Spits aan tafel in Tijd voor twee. Visser is bekend van zijn programma 'De rijdende rechter'. Onlangs is er een boek van hem uitgekomen. 'Verhalen van een televisierechter'. Daarin beschrijft hij zijn werk als televisierechter (12.02 uur, Radio 2).

De documentaire Joop den Uyl, pseudoniem Ernst Noack gaat over de jonge jaren van Den Uyl. Aan de hand van gedichten uit zijn studententijd, die hij schreef onder het pseudoniem Ernst Noack, bezocht documentairemaker Herbert Bitter een aantal vroegere vrienden van de politicus (13.05 uur, Radio 5).

In De Avro op 1 een reportage over de provincie Groningen. De reclameslogan 'Er gaat niets boven Groningen' heeft gewerkt. Steeds meer ondernemers vestigen zich in het Noorden. Ook nemen de bezwaren tegen het wonen in de provincie af. Verder een gesprek met de in New York werkzame Nederlandse politiek adviseur Kay van de Linde. Hij gaat in op de afsluitende campagneweek van de Amerikaanse presidentskandidaten Al Gore en George W. Bush (13.30 uur, Radio 1).

Afgelopen week beleefde een compositie van Pierre Boulez een Nederlandse première onder leiding van dirigent Ed Spanjaard. Spanjaard vertelt in Opium over zijn fascinatie voor deze Franse componist en dirigent en zijn eigen tijd als pianist. Verder gaat hij in op zijn toekomst bij het Limburgs Symphonie Orkest, waar hij vanaf het volgende theaterseizoen chefdirigent zal zijn (20.00 uur, Radio 1).

Programmamaker Kees Wieringa verbaasde zich in een supermarkt vlakbij een villawijk over een advertentie van een gigolo. Deze jongeman bood zichzelf aan ter verwenning van de dames in de buurt. Het telefoonnummer wekte echter nog meer verbazing: de gigolo woonde in dezelfde sjieke buurt. Wieringa spoorde de man op en maakte voor Damokles een portret van hem en zijn 'klanten' (00.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden