Speciaal

TELEVISIE

Netwerk zocht cineast Johan van der Keuken op, wiens nieuwe film 'De Grote Vakantie' deze week in première gaat. Van der Keuken praat over zijn film en over zijn terminale ziekte (20.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

Ben en Lon vormen een ouder echtpaar dat zijn leven op drastische wijze heeft veranderd. Aan Frans Bromet in Gemeenschap & Goederen vertellen ze dat ze al het geld dat ze overhouden weggeven aan goede doelen (20.15 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

De Ochtenden gaat over de vraag of het verstandig is om pleeggezinnen te zoeken voor kinderen met behulp van tv-programma's (09.05 uur, Ned. 1).

Modejournaliste Fiona Heering zegt in Koffietijd wie volgens haar de best en slechtst geklede Nederlanders zijn (10.00 uur, RTL 4).

Rechters over de roep om zwaardere straffen, bijbanen, het gesloten bolwerk en de werkdruk in Rondom Tien (21.30 uur, Ned. 1).

SPORT

Studio NOS gaat onder meer over de Nederlandse handbalvrouwen die in de Deense competitie spelen (23.00 uur, Ned. 2)

Rechtstreeks de Open Australische tenniskampioenschappen bij Studio Sport. De halve finales vrouwen enkelspel tussen Capriati en Davenport en tussen Hingis en Martinez (03.30 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

Man bijt hond gaat over een hanenkraaiwedstrijd, een aanslag op een praalwagen van een carnavalsclub en buitenlanders voor het eerst op het ijs (19.00 uur, Ned. 1).

RADIO

De EO op Radio 1 praat met scheidend professor Hoksbergen over adoptie (09.06 uur), peilde de stemming onder de Vara-leden over een commercieel avontuur (11.06 uur) en bekijkt een 'schoon' internet onder het motto: zit de samenleving daar op te wachten? (15.06 uur, steeds op Radio 1).

Het Debat op 5 gaat over de vraag of het einde van het New Age tijdperk er soms aan zit te komen (12.00 uur, Radio 5).

Haye van der Heijden schreef het toneelstuk 'Kortsluiting' dat zaterdag in première gaat en zit nu al in Tijd voor twee (12.02 uur, Radio 2).

Lijntjes van Lips gaat over de filmmuziek van Bernard Herrmann, die onder meer de muziek maakte bij Hitchcock-films als 'Vertigo', 'The Birds' en 'North by northwest' (13.43 uur, Radio 5).

Het is Nationale Gedichtendag en Knetterende Letteren gaat dus over dichten en de verse Dichter des Vaderlands (14.00 uur, Radio 5).

Een leven lang portretteert Josina Junger Tas, buitengewoon hoogleraar criminologie (16.00 uut, Radio 5).

Gasten in Hier en Nu Den Haag zijn de kamerleden Nicolaï (VVD) en Schimmel (D66). Verder europarlementariër Henk Blokland van GPV/RPF, stenograaf Emile Sieval en de burgemeesters van Heerlen, Hilversum en Warmond (20.00 uur, Radio 1).

Urubicha presenteert Poesjkins eenakter 'Mozart en Salieri' (19.00 uur, Radio 4).

Paul Waaijers, verslaggever te Den Haag, bespreekt in De Avonden zijn uitzicht. Dan de radioshow Teun, Vuur en Gijs met daarin een interview met NRC Handelsblads scryptogrammenmaker J.J. Steenhuis. Ook vertelt regisseur Ron Termaat hoe een speerpunt van zijn publiciteitscampagne voor de film 'Lef' in het water viel. Na de Wijde Blik van Mat Wijn volgt een portret van het trio Pedro the Lion uit Seattle, makers van verhalende, religieus geïnspireerde gitaarsongs (22.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden