Speciaal

TELEVISIE

Opvallend: de cliënten kunnen gewoon in en uit lopen. Ook een reportage over herintredende WAO'ers bij de Utrechtse politie (17.29 uur, Ned. 2).

Netwerk besteedt opnieuw aandacht aan de Herculesramp. Wat is er nog over van het officiële eindrapport dat vijf maanden na de ramp is gepresenteerd? Met nieuwe gegevens wordt het officiële rapport weerlegd. Verder aandacht voor het drugsbeleid (20.30 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

Terence en Avati zijn beiden aangesloten bij de Hara Krishna-beweging. Gemeenschap & Goederen portretteert het stel voor wie geld geen enkele rol speelt in hun relatie (20.17 uur, Ned. 3).

S P O R T

Een uitgebreide samenvatting van de voetbalwedstrijd PSV-Ajax zit in Studio NOS. Daarin ook beelden van het EK kunstrijden voor mannen in Wenen (23.00 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

Eerste druk met Midas gaat deze keer over biologen op ontdekkingsreis. Nog steeds zijn niet alle potjes opengemaakt die Nederlandse biologen mee hebben genomen uit ons Indië (20.55 uur, Ned. 3).

In Zeeman met boeken gaat het over Kees van Beijnums 'De oesters van Nam Kee', Pauline Slots 'Blauwbaard', Bernlefs 'Boy', Orhan Pamuks 'Het nieuwe leven' en 'Brieven uit de nacht' van Robert Dessaix (23.25 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Willeke van Ammelrooij is gast in Koffietijd (10.00 uur, RTL 4).

Een op de vier kinderen van gescheiden ouders ziet zijn of haar vader nooit meer. Duizenden vers gescheiden stellen voeren elk jaar in Nederland een strijd op leven en dood over de kinderen. En wat te doen als er eindelijk een omgangsregeling is en die wordt door een van beide partijen niet nagekomen? Rondom Tien met moeders die niet willen dat hun ex de kinderen nog ziet, met vaders die hun kinderen nooit zien maar wel willen zien en met bemiddelaars (21.29 uur, Ned. 1).

RADIO

Als de Tweede Kamer akkoord gaat, wordt bijna 25 procent van Nederland beschermd vogelgebied. Voor elke nieuwe dakkapel moet dan eerst een Vogel Effect Rapportage worden gemaakt. De economie versus het milieu in Debat op 5 (12.00 uur, Radio 5).

Eli Asser is gast in Tijd voor Twee. Asser schreef een autobiografisch toneelstuk, 'Aan de vooravond', over de patiënten en verzorgers van de psychiatrische inrichting 'Het Apeldoornsche Bos' aan de vooravond van de deportatie naar Auschwitz (12.02 uur, Radio 2).

In Een leven lang een portret van dichter Gerrit Kouwenaar (1923). Aanvankelijk werkte hij in de journalistiek, in navolging van zijn vader David. Doordat zijn vrouw als lerares voor het inkomen zorgde, kon hij zich later helemaal wijden aan zijn grote passie, de poëzie. Hij werd een van de weinige Nederlandse dichters die van zijn pen kunnen leven (16.00 uur, Radio 5).

Radio Uit praat met Willem van de Sande Bakhuyzen over de voorstelling 'Een zwarte Pool' (17.05 uur, Radio 5).

Waarom heeft Rossini na enkele meesterwerken in 1829 ineens besloten zich verder te beperken tot kleine stukjes voor piano terwijl hij verder op zoek was naar culinaire geneugten? Antwoord in Urubicha: de ontbrekende schakel (19.00 uur, Radio 4).

In het onderdeel 'Teun, Vuur, Gijs' van De Avonden onder meer een gesprek met Jaap Hengeveld over de verdwijnende toonbankwinkels. Regisseur Erik Snel vertelt over 'Het verhaal van Orestes' van theatergroep Aluin. In het laatste uur aandacht voor de Duitse beeld- en geluidskunstenaar Carsten Nicolai. En ten slotte behandelt Peter te Nuyl historisch geluid (22.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden