Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Bezoekuur gaat op bezoek bij de Utrechtse stichting Reinaerde waar verstandelijk gehandicapten in staat worden gesteld om zoveel mogelijk alleen te doen. Twee van de bewoners wonen in een eigen woning in een gewone buurt. Rode draad in het programma is: hoe gaan mensen met hun ziekte en afhankelijkheid om (22.20 uur Ned. 1).

Document herhaalt vanaf vandaag de succesvolle zesdelige documentaireserie over Kloosterburen. De documentaire gaat over het leven van een plattelandsdorp op weg naar de nieuwe eeuw. De bewoners zijn zich terdege bewust van de noodzaak om met de moderne tijd mee te gaan (22.55 uur, Ned. 1).

SPORT

Studio Sport besteedt vandaag aandacht aan het World Port Tournament (honkbal) in Rotterdam: Italië-Cuba. Ook is er een voorbeschouwing te zien op de komende Tour De France. Verder is er tennis uit Wimbledon. 's Avonds is er aandacht voor het EK schermen in Koblenz (18.46 uur en 23.00 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

Markant Nederland Eerste van twaalf nieuwe afleveringen. In iedere uitzending staat een streek, provincie, of stad centraal. Deze keer is dat Amsterdam en waterland. De opzet is om telkens een groep te volgen die in het gebied een bepaalde activiteit onderneemt en daarnaast een koppel dat op een toeristische manier kennis maakt met de omgeving (17.38 uur, Nederland 1).

Finals, de Nederlandse dramaserie is vanaf vandaag weer terug met een nieuwe serie afleveringen. Dit keer gefilmd op zomervakantie in Spanje (22.15 uur, Ned. 2).

RADIO

De Ochtenden heeft een gesprek met ethicus Gerrit Maneschijn over tolerantie in verband met het ontslaan van ambtenaren die geen homohuwelijken af willen sluiten. Verder neemt België het voorzitterschap van de EU over. Hoe staan de Belgen tegenover Europa? (09.06, Radio 1).

1 op de middag Een reportage over het kraamzorghotel in Rotterdam, een uitkomst voor veel zwangere vrouwen, nu er een tekort is aan verloskundigen en kraamvrouwen. Voorts wordt uit de doeken gedaan hoe het werken in de zorg door een goed personeelsbeleid aantrekkelijker kan worden gemaakt. Naar aanleiding van het postuum verschijnen van het boek 'Kroongetuige. Over gebeurtenissen tijdens mijn koningschap' van de vroegere koning Leopold III van België, duikt '1 op de Middag' nog eens in de beruchte Koningskwestie vlak na de Tweede Wereldoorlog. Tenslotte aandacht voor het Internationaal Middeleeuws theaterfestival in Groningen (14.00 uur. Radio 1).

Spiegels, de portrettenserie van de RVU, portretteert deze week Fons de Poel. De voormalig eindredacteur van Netwerk heeft sinds kort een nieuw programma bij de KRO: 'Het Gevoel van De Poel' (15.00 uur. 747AM).

Schiffers FM heeft de Nederlandse band Johan te gast. Deze vierkoppige op de Beatles-leest geschoeide popband speelt een nummer van een nieuwe cd. Verder is er een gesprek met BB King en in het kader van 45 jaar Nederlandse nummer 1 hits is Arnold Mühren te gast die met de Cats vijf keer een nummer 1 scoorde.

De Natte voeten route is een wandelroute van Bourtange in Noordoost Groningen naar Retranchement in Zeeuws Vlaanderen. Een min of meer diagonale lijn door Nederland op de grens waar het kleigebied overgaat in zandgrond en waar de kustlijn zou lopen als Nederland geen dijken had. Verslaggevers Pien Rosmalen en Chris Banjema lopen deze route en doen elke dag verslag (08.50 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden