Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

In Netwerk een reportage over de binnenlanden van Colombia, waar veel boeren geheel afhankelijk zijn van het verbouwen van cocaplanten. Amerikaanse anti-drugseenheden voeren vanaf vliegvelden op de Nederlandse Antillen acties uit tegen de planters, waardoor Nederland betrokken raakt bij de Amerikaanse war on drugs (20.29 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

In Uncle Frank gaat documentairemaker Hans Kreijnen op bezoek bij zijn oom Frank en tante Tiny die in 1954 naar Amerika vertrokken voor een betere toekomst. Ze wisten al snel een groep landgenoten om zich heen te verzamelen (21.50 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

In Catherine wordt gepraat over behandelmethoden tegen kanker. Veel mensen moeten in hun strijd tegen de ziekte kiezen voor chemotherapie (17.05 uur, RTL 4).

EURO2000

Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Joegoslavië-Spanje (17.35 uur, Nederland 2). De tegelijk te spelen wedstrijd Slovenië-Noorwegen wordt samengevat.

De wedstrijd Nederland-Frankrijk is een formaliteit: beide landen zijn al zeker van een plaats in de kwartfinales van het EK. Maar wie wordt nummer één? Rechtstreeks verslag vanuit Amsterdam (20.35 uur, Nederland 2).

In Huis van Oranje kaarten presentatoren Paul de Leeuw en Tom Egbers na over de vanavond gespeelde wedstrijden (22.45 uur, Nederland 2).

In Villa BvD praten Barend en Van Dorp na over Nederland-Frankrijk. Te gast zijn voetballer Stan Valckx en Rosali Delon, vrouw van de Franse acteur Alain Delon. De gebroeders Anker, beiden advocaat te Leeuwarden, verzorgen een surprise-act (23.20 uur, RTL 4).

CULTUUR

Bill van Dijk en de groep City to City treden op in De vrienden van Amstel live! Presentatie is in handen van Manuëla Kemp en oud-voetballer Willem van Hanegem (20.00 uur, RTL 4).

RADIO

In 1 op 1 discussiëren de Delftse hoogleraar stedenbouwkundig ontwerpen Dirk Frieling en Eerste Kamerlid Martin Bierman over de Vereniging Deltametropool. Dat is een soort lobbygroep die de Randstad wil ontwikkelen tot een grote stad (9.04 uur, Radio 1).

Binnenlandse kwesties gaat over drugstoerisme. De gemeente Venlo is de drugsoverlast in grote delen van de binnenstad meer dan zat. Volgens burgemeester Schrijen is het tijd voor drastische maatregelen. Drugspanden worden door het stadsbestuur opgekocht (11.04 uur, Radio 1).

Edward van Cuilenborg is een van de presentatoren van Studio Sport die de kijkers het EK doorloodsen. Frits Spits praat met hem in Tijd voor twee over zijn passie voor de sport (12.02 uur, Radio 2).

De Radio 5 documentaire brengt een reportage over de Oosterschelde, een beroemd Nederlands zeilschip dat in zeven weken van Rotterdam naar Rio de Janiero zeilde. Aan boord dakloze, werkloze of ongeschoolde jongeren, die met de reis proberen grip op hun leven te krijgen. Na afloop van de reis moeten ze klaargestoomd zijn voor een betaalde baan (13.05 uur, Radio 5).

In Radio Mundo speciale aandacht voor 'voetbal-wereldmuziek'. Stan Rijven belicht in het kader van Euro2000 voetbalsongs van onder meer oud-voetballers Pele en Ruud Gullit (13.45 uur, Radio 5).

Professionele dwarsligger Theo van Gogh is te gast in Thuis op twee. Het boekje 'De gezonde roker' ligt in de winkels, een verzameling columns van Van Gogh voor onder meer Nieuwe Revu. Ook aandacht voor de Sydney-loop die de Avro op 3 september organiseert (16.00 uur, Radio 2).

Andersdenkenden ontvangt de Amsterdamse zanger René Froger, die met presentator Gerard Klaasen praat over leven en werk. Froger mag voor een optreden nog wel eens een kruisje slaan, zo bekent hij ( 21.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden