Speciaal

TELEVISIE

Rechtstreeks verslag van het vervolg van het Kamerdebat over het eindrapport van de parlementaire enquêtecommissie Bijlmerramp (13.00 uur, Ned. 2).

In 2 Vandaag onder meer een reportage over de enorme hype in de Verenigde Staten rond het verschijnen van de nieuwe Star Wars-film. Mensen kamperen dagenlang op de stoep van de bioscoop om een kaartje te kunnen bemachtigen en de winkels puilen uit met Star Wars-artikelen (17.35 uur, Ned. 2).

In Netwerk een portret van het rehabilitatieteam van het Psychiatrisch Ziekenhuis Amsterdam. Het team ontfermt zich over psychisch gestoorde zwervers. Getracht wordt ze weer een beetje een normaal leven te bieden, maar dat gaat vaak moeizaam. Ook aandacht voor nieuwe onthullingen over de Stasi. Deze voormalige geheime dienst van de DDR zou dissidenten van het communistische regime aan medische experimenten blootgesteld hebben. De afvalligen zouden tijdens hun gevangenschap moedwillig met röntgenapparatuur bestraald zijn om de effecten daarvan te onderzoeken. Velen van hen zijn de afgelopen jaren aan zeldzame vormen van kanker overleden (20.29 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Koffietijd komen Edwin de Vries en Monique van de Ven langs. Hij schreef twee nieuwe kinderboeken en zij sprak ze op cassette in. Ook aandacht voor de organisatie 'Slechts op bezoek', een steunpunt voor mannen en vrouwen die een relatie hebben met een gedetineerde. Te gast zijn een hulpverlener en een vrouw van wie de echtgenoot in de gevangenis zit (10.00 uur, RTL 4).

In RTL Live reageert oud-scheidsrechter Hans Reijgwart op het voorstel van de Fifa om voetbalwedstrijden door twee arbiters te laten leiden. Ook een analyse van de uitslag van de Israëlische verkiezingen van Midden-Oostendeskundige Ruud Hoff (17.05 uur, RTL 4).

Barend & Van Dorp ontvangen 'Wedden dat...?'-presentator Reinout Oerlemans en de Willem II-voetballers Yassine Abdellaoui en Adil Ramzi, die komend seizoen met hun club in de Champions League gaan debuteren (23.15 uur, RTL 4).

In de bus van Tussen hemel en aarde neemt Ikon-programmamaakster Jacobine Geel plaats. Onderweg ontmoet ze de populaire dichteres Nel Benschop (23.32 uur, Ned. 1).

S P O R T

In beide Sportjournaals beelden van de vijfde etappe in de Ronde van Italië (18.43 uur, Ned. 2 en 22.16 uur, Ned. 3).

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de finale van het Europacup II-toernooi tussen Lazio Roma en Real Mallorca (20.25 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

C land besteedt aandacht aan het Festival aan de Werf in Utrecht, dat deze zomer voor de veertiende keer wordt gehouden. Op het programma staan speurtochten, feesten, optochten en een trance-ritueel in een grote Egyptische tent op het Domplein (20.30 uur, Ned. 3).

In 2 Meter Sessies een optreden van de Londense band Kula Shaker, die een pittige dosis mystiek en oosterse verwijzingen in zijn muziek stopt (23.24 uur, Ned. 3).

RADIO

In 1 op 1 praat prof. dr. Uri Rosenthal, aankomend Eerste-Kamerlid voor de VVD, over de politieke en bestuurlijke crisis binnen Paars II (09.04 uur, Radio 1).

Rogier Proper is te gast bij Frits Spits in Tijd voor Twee. Proper is een van de scenarioschrijvers van de driedelige dramaserie 'Retour Den Haag', die zondag bij de VPRO begint en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ed. van Thijn, die in 1994 het veld moest ruimen als minister van binnenlandse zaken (12.02 uur, Radio 2).

In Andersdenkenden praten zangeres Frederique Spigt en publicist Henk Hofland over de levensbeschouwing van hun jeugd en in hoeverre die hun huidige functioneren beïnvloedt (21.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden