Speciaal

TELEVISIE

Den Haag Vandaag Rechtstreeks verslag van het debat uit de Tweede Kamer over het regeerakkoord van CDA, VVD en LPF (10.15 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

Van gewest tot gewest Uit de archieven, het jaar 1986, van de nucleaire ramp in Tsjernobyl tot Jules de Corte die liedjes componeert voor het carrousel in zijn woonplaats Helenaveen (19.00 uur, Nederland 3).

Noorderlicht Met de bekroode documentaire 'Killing Time', over de Britse natuurkundige Julian Barbour die in zijn boek 'The End of Time' tot de conclusie komt dat tijd niet bestaat (20.00 uur, Nederland 3)

Vergezicht 'De geheime safarie', Canadese documentaire over de wapensmokkel tussen 1986 en 1993 in Zuid-Afrika voor het ANC door een groep toeristen. De toeristen wisten van niks: zij zaten op massa's wapens en munitie verstopt in de banken van de grote truck waarmee ze reisden (23.08 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Manvrouw Een gesprek met Michel en Petra Dijkman, die begin dit jaar hun zoontje Danny verloren (21.20 uur, Nederland 2).

Vurige tongen Yvon Jaspers praat met jonge, rijke mannen. Zoals internetondernemer Boris Veldhuijzen van Zanten (30 jaar), producer Ferry Costen (28), horecakoning Robin Bravenboer (34) en autocoureur Mike Hezemans (32). Ze worden geconfronteerd met de zeven hoofdzonden (21.50 uur, Nederland 1).

Heilig vuur Het verhaal van Marieke Poos, een jonge vrouw met borstkanker die weet dat ze gaat sterven. Met steun van het boeddhisme bereidt ze zich voor op haar dood. Begin dit jaar is Poos overleden (22.37 uur, Nederland 1).

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor tennis op Wimbledon en de eerst training van AZ in Alkmaar (18.45 uur, Nederland 2; 22.14 uur, Nederland 3).

Studio Sport In de aanloop naar de Tour de France -zaterdag gaat die van start in Luxemburg- een uitgebreide samenvatting van de Tour van vorig jaar (19.33 uur, Nederland 2).

Tennis Wimbledon 2002, live, impressies en verslagen (14.00 uur, RTL5).

CULTUUR

Korte film: Kortzichtig en bekrompen Drie korte films over een thema, dit keer racisme, in een half uur. De filmpjes komen uit Zweden en Engeland (20.30 uur, Nederland 3).

Stardust Geheel gewijd aan de befaamde Italiaans/Amerikaanse producent Dino De Laurentiis. De laatste succesvolle produktie van de 82-jarige producer was 'Hannibal', het vervolg op 'Silence of the lambs'. De Laurentiis kocht de filmrechten voor een gigantisch bedrag maar verdiende dat ook weer met gemak terug. In zijn vijftigjarige carrière heeft het de kleine producer niet altijd meegezeten. Hij zorgde onder meer voor de financiering van 'La strada', maar ook voor spektakelfilms als 'Conan the Barbarian' (23.55 uur, Nederland 3).

RADIO

Plein publiek Heidi Iepema praat met de filosoof Gerard Koek, die zich lange tijd bezighield met vragen over de zin of zinloosheid van het bestaan. Daarbij ontdekte hij de grote rol die toeval in het leven speelt, want het toeval bepaalt bijvoorbeeld waar je wordt geboren (10.00 uur, 747 AM).

Een leven lang Radioportret van de vorig jaar december overleden Prof. mr. Max Rood. Hij was onder meer emeritus-hoogleraar sociaal recht, deken van de orde van advocaten, voorzitter van verchillende commissies en minister van binnenlandse zaken. Rood vertelt over zijn jeugd, zijn onderduiktijd en zijn werk als bemiddelaar in de taxi-oorlog (16.00 uur, Radio 747 AM).

De avonden In het 'Gesproken uitzicht' Cor van Dijk, beeldend kunstenaar in Acquoy. Daarna 'Het weekbericht van Anton de Goede', waarin onder meer een ontmoeting met Godert van Colmjon die onlangs een polemisch artikel schreef tegen de poëzie van Gerrit Achterberg. Daarna ene portret met eigen opnamen van flegmatieke songs van de Amerikaanse singer/songwriter Burd Early (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden