Speciaal

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

De pubertijd is een periode met veel onzekerheid. Je lichaam verandert en op school wil je erbij horen. Catherine praat met onzekere pubermeiden en hun moeders. Hoe lastig is je leven als je onzeker bent als puber? En wat zou je eraan kunnen doen? (16.05 uur, RTL 4).

De relatieshow Ik-jij-hij-wij-jullie-zij gaat over beste vrienden en vriendinnen. Angela Groothuizen en Patty Zomer zijn te gast en Marco Bakker treedt op (21.08 uur, Nederland 3).

In Stardust een gesprek met regisseur Curtis Hanson over 'Wonder Boys', met Michael Douglas als universitair docent in een midlife-crisis. Daarnaast een interview met de Belgische regisseur Dominique Deruddere over 'Iedereen Beroemd' en aandacht voor de geruchtmakende Franse film 'Baise-moi' (23.20 uur, Nederland 3).

SPORT

In het NOS-Sportjournaal aandacht voor het NK afstanden in Den Haag (schaatsen) en reacties op de loting van de Uefa Cup (18.54 uur, Nederland 2).

In Na Elven uitgebreid aandacht voor het Nederlans Kampioenschap afstanden in Den Haag (schaatsen). Verder aandacht voor RBC-Willem II en wordt er stilgestaan bij het afscheid van een aantal hockey internationals, zowel bij de mannen als bij de vrouwen (23.00 uur, Nederland 2).

CULTUUR

De muziekspecial rond De Dijk, die de Tros uitzendt, werd opgenomen in discotheek de Max in Amsterdam. Voor een uitverkochte zaal presenteerde de groep haar nieuwste album 'De Zevende Hemel'. Liefhebbers kunnen genieten van 'Als het golft', 'Als ze er niet is', 'Zevende hemel', 'Niemand in de stad', 'Wat je zoekt', 'Waar is iedereen' en 'Dansen' (21.30 uur, Nederland 2).

RADIO

Hans van Willigenburg is 'Vrijdaggast' in Ontbijtradio. Hij draagt zelf een onderwerp aan en mag ook vragen stellen. Van Willigenburg is sinds afgelopen zondag weer op televisie te zien met het nieuwe programma 'Uit'. In 'Ontbijtradio' vertelt hij over zijn belangstelling voor de theaterwereld (08.00 uur, Radio 2).

In Plein Publiek is rabbijn Awraham Soetendorp te gast. Donderdag nam hij deel aan een manifestatie in Amsterdam voor tolerantie en vrede. Wat is het verhaal van zijn leven? Colet van der Ven praat met hem (09.00 uur, Radio 5).

Eenzame Uitvaart is een documentaire over begrafenissen die de staat regelt. Het Bureau Uitvaarten van Gemeentewegen in Amsterdam, ook bekend als BUG, regelt de begrafenis van mensen waarvoor niemand anders de uitvaart kan of wil regelen. Dat zijn vaak mensen die door niemand worden gemist: daklozen, zwervers, illegalen, maar ook vereenzaamde ouderen zonder familie of zonder contact met de familie. Zoals mevrouw J. Rozenburg-Groen. Zij overleed op 85-jarige leeftijd in haar aanleunwoning, waar ze al drie jaar niet meer uit was gekomen. Als nabestaande spoort BUG een verre neef op, maar die wil niets met de uitvaart te maken hebben (13.05 uur, Radio 5).

Schuim en As gaat over de invloed van de Joodse cultuur op de Nederlandse. Die is groter dan we denken. Behalve woorden als mazzel en bajes, zijn ook augurken en osseworst van Joodse oorsprong. Nathan Plas gaat met culinair journaliste Berthe Meijer op zoek naar Joodse tradities in de Nederlandse supermarkt (14.00 uur, Radio 5).

Henk van de Velde is te gast in Kleur Bekennen. Zeezeiler Van de Velde deed in totaal drie pogingen om het record solozeezeilen rond de wereld te vestigen. Drie pogingen mislukten. In 1993 sloeg hij langs de kust van Lissabon met zijn catamaran de Zeeman te pletter op een container en ontsnapte tenauwernood aan de dood (18.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden