Speciaal

TELEVISIE VERKIEZINGEN

Knevel op zaterdag Gasten zijn Dries van Agt en Hans Wiegel, hoofdrolspelers uit de kabinetsformatie van 1977. Destijds, net als nu, speelde de vraag: kunnen CDA en VVD samen regeren en de economische crisis te lijf? (20.30 uur, Ned. 2).

Het Lagerhuis Debat met CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende en D66-lijsttrekker Thom de Graaf onder andere over normen en waarden en het verhogen van bijstandsuitkeringen (21.03 uur, Nederland 3).

ACTUALITEITEN

TweeVandaag Vijf gasten blikken terug en kijken vooruit: Aad Veenman (directeur), Jelle Kuiper (korpschef), Jacobine Geel (theologe), Tom van 't Hek (sportcommentator) en Claudia de Breij (cabaretier) (17.30 uur, Ned. 2).

PRAATPROGRAMMA'S

Heilig Vuur Ze komen uit de onderwereld waar drugs, seks en geweld regeren en noemen zichzelf 'de schatten uit de duisternis'. Het zijn junks die bij de kerk van Victory Outreach van de drugs proberen af te komen. Voor de meesten is het de laatste strohalm om te overleven. Ze moeten zonder methadon of wat dan ook afkicken, het enige medicijn is de bijbel. Voor de bewoners van het opvanghuis van Victory Out reach draait het om structuur, God en gebed. Ze evangeliseren niet alleen op straat maar ook in de wereld waar ze vandaan komen: het domein van de Duivel (22.43 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport Rechtstreeks verslag van het EK schaatsen Allround in Heerenveen. Vandaag: de 1500 meter dames en heren en de 3000 meter dames (11.50 uur, Nederland 2).

Embassy WK Darts 2003 Tot en met zondag 12 januari volgt SBS6 dit meest prestigieuze dartstoernooi van de wereld. Er doen darters mee uit in totaal elf landen. Bij de bookmakers is opnieuw Raymond van Barneveld de grote favoriet voor de eindtitel. Hij laat hierdoor klinkende namen als Tony David, Mervyn King, John Walton en Martin Adams achter zich. Het toernooi wordt net als voorgaande jaren gehouden in de Lakeside Countryclub in Frimley Green. Presentatie vanuit de studio: Edward van Cuilenborg. Commentaar bij de wedstrijden: Jacques Nieuwlaat, John van Vliet en Leo Oldenburger (vooruitblik 19.30 uur, rechtstreeks verslag 20.00 uur, SBS6).

AMUSEMENT

Idols is verschoven van vrijdag naar zaterdag en het wordt een avondvullend programma, verdeeld over twee zenders: RTL 4 en Yorin. Op RTL 4 vandaag eerst een terugblik 'Idols, the story so far' (21.00 uur). Vanaf volgende week wordt het schakelen tussen de twee zenders.

Rolf's Antwoordapparaat Eerste van zeven nieuwe afleveringen. 'Gezellig', licht informatief programma met interviews, bekende en onbekende gasten en spectaculaire experimenten. Presentatie: Rolf Wouters. In deze eerste uitzending ontvangt hij o.a de Australische krokodillenexpert dr. Adam Britton. Verder een bezoek aan de butlerschool 'Waterland Estate'. Muziek van Nova space met het nummer 'To France'. Ook kunnen kijkers vragen stellen op allerlei gebied (20.57 uur, Nederland 1).

KINDERPROGRAMMA'S

Het Klokhuis bestaat dit jaar vijftien jaar en gaat dat vieren door onder meer elke zaterdag favoriete afleveringen van kijkers te herhalen. In deze uitzending: de allereerste aflevering van 'Het Klokhuis' ooit (18.30 uur, Z@ppelin, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden