Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Hartmans Nieuws Maxim Hartman zoekt uit hoe het komt dat 185000 Nederlandse gezinnen in geldproblemen zitten omdat ze nog steeds niet met de euro kunnen omgaan (20.45 uur, Ned. 3).

DOCUMENTAIRE

Door Het Leven is een serie van zeven zeer persoonlijke portretten waarin geschetst wordt hoe de moderne mens omgaat met zijn problemen. Wat zijn de remedies, oplossingen of bezweringen die men tegenwoordig hanteert in de verschillende fasen van het leven? Vanavond: 'De verloren zoon'. Een portret van Lenie Rijsewijk die in 1991 haar zoon Guido aan aids verloor (20.45 uur, Nederland 3).

Cinema 3: Tunten lügen nicht oftewel 'Queens don't lie'. Portret, gemaakt door regisseur Rosa von Praunheim, van vier rebelse dragqueens die elkaar midden jaren tachtig in West-Berlijn ontmoeten. De vier hebben gemeen dat ze niet alleen showtravestieten zijn, maar ook politiek geëngageerd: ze geven voorlichting over aids, organiseren acties tegen homogeweld, zijn actief in de prostitutiebeweging en in de strijd tegen rechts-extremisme en racisme (00.02 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp Gast is Theodor Holman. De schrijver en columnist komt onder meer praten over Boudewijn Büch. Muzikaal optreden van Hans en Candy Dulfer (22.30 uur, RTL 4).

SPORT

Sportjournaal Beelden van het WK hockey (dames) in Perth met de wedstrijd Nederland-Ierland. Verder de Davis Cup: Frankrijk-Rusland en de uitspraak van de rechter in de zaak Fiod-Feyenoord. In de late-avond-uitzending ook de eredivisiewedstrijd Roda JC-FC Zwolle (18.44 uur, Ned. 2 en 22.13 uur, Ned. 3).

Studio sport, Vak M Aandacht voor de duizendste eredivisiewedstrijd. Roda JC-FC Zwolle. Gast is Marie José Kleef. zij schreef een boek over Dennis Bergkamp. Ook een voorbeschouwing op het komende voetbalweekeinde (22.45 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

De Stemming van de week Vanaf deze week geeft Freek de Jonge in dit onderdeel van 'VPRO Vanavond' in de aanloop naar zijn verkiezingsconference van 21 januari wekelijks zijn visie op de actualiteit (20.00 uur, Ned. 3).

VPRO Klassiek Gerard (Kornelis van het) Reve vertelt een sinterklaasverhaal. Uit 'Berichten uit de Samenleving', 1969 (20.05 uur, Nederland 3).

La Peur du Vide Korte film over een man die niet kan plassen waar andere mensen bij zijn (20.10 uur, Nederland 3).

De 100% Ab Show Komisch programma in tien delen, gebaseerd op de vraag: Hoe passen Nederlanders zich eigenlijk aan? Ab gaat op zoek naar de 100% AB (Aangepaste Burger). Met cabaretier Javier Guzman als Ab de Inburgerman ofwel I-man. Gasten in deze derde aflevering: Willem Oltmans en Joop Braakhekke (20.25 uur, Ned. 3).

Tros tv show Gasten zijn: de 62-jarige zanger Tom Jones; Tros-presentatrice Linda de Mol en Phil Collins (21.58 uur, Nederland 2).

RADIO

De Ochtenden In de buitenlandrubriek (10.00 uur, Radio 1) een portret van Saddam City, een van de grootste buitenwijken van Bagdad. Hoe bereidt het Iraakse volk zich voor op de oorlog? In het 'Onderzoek met Argos' (11.00 uur): in hoeverre is Nederland betrokken bij de oorlogsvoorbereidingen tegen Irak?

De Avonden met onder meer na tienen het 'Gesproken Uitzicht' van Henk Hofstede, zanger van The Nits, in Amsterdam. Daarna: aandacht voor 'Notities van een luchtfietser', waarin schrijver Henk van Woerden verslag doet van zijn reizen in de verbeelding en in het 'echt'; de film 'The Pianist' en de cd 'Under Construction' van Missy Elliott. Tegen elf uur 'De muziek van Louis Lehmann' over de tangozanger Juan Carlos Tajes (22.02 uur, 747AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden