Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor de Wereldbeker-wedstrijd Ronde van Lombardije (wielrennen) en Nederland-Noorwegen in het Holland Toernooi (handbal) (18.50 uur, Nederland 2).

Studio Sport Onder meer het WK Ritmische Gymnastiek in Madrid en wedstrijden uit de KPN Eredivisie. Ook een terugblik op de Ronde van Lombardije (22.30 uur, Nederland 2).

RADIO ZATERDAG

Spijkers met koppen Gasten onder anderen VVD-kamerlid Ruud Luchtenveld. Hij pleitte deze week voor wettelijke maatregelen tegen 'zetelroof', wanneer gekozen volksvertegenwoordigers plots voor zichzelf beginnen. Het weerwoord komt van Saar Boerlage. Zij verliet deze week de GroenLinks-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad (12.02 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

ACTUALITEITEN

Buitenhof Rob Trip interviewt VVD-leider Hans Dijkstal die volgens Nipo-onderzoek het meest geschikt is om Wim Kok op te volgen. Maar zet de VVD zich niet buitenspel bij de komende kabinetsformatie, gezien de afwijkende standpunten over belastingen en wao? (12.07 uur, Nederland 3).

7-dagen Hoe gaat de Amerikaanse samenleving sinds de terroristische aanslagen op 11 september om met de verstoorde Amerikaanse droom? Rudi Boon en Hans Fels doorkruisten de VS en spraken met ouders van special forces, Vietnam-veteranen, rekruteringsofficieren en nieuwe vrijwilligers over hun bereidheid tot oorlog (22.05 uur, Nederland 3).

DOCUMENTAIRE

In Memoriam: Netty Rosenfeld Naar aanleiding van het recente overlijden van deze documentairemaakster een herhaling van 'Ik heb m'n oog geslagen aan het bed'. In deze documentaire uit 1993 worden scènes getoond uit de praktijk van de Amsterdamse huisarts Hans Hirschfeld (15.30 uur, Nederland 3).

Dokwerk brengt 'Levenslang' ('The Farm'), een documentaire van Jonathan Stack over leven en dood in de zwaar bewaakte Louisiana State Prison in Amerika. Tachtig procent van de bewoners daar is zwart en levenslang betekent er echt nog levenslang (21.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Andere Ogen is een programma van BVN-TV (Wereldomroep) dat voortaan ook op Nederland 1 wordt uitgezonden. Mieke van der Weij praat met buitenlandse journalisten over Nederland. In deze eerste aflevering aandacht voor de houding van Nederland tijdens de oorlog tegen het terrorisme en voor de kennismakingstournee van Willem-Alexander en Máxima. De deelnemende journalisten zijn: Gawie Keyzer van de Zuidafrikaanse krant Die Burger, Annette Birschel van het Duitse ZDF en Said Sopki die werkt voor een paar Arabische kranten en voor de Arabische afdeling van de BBC (14.30 uur, Nederland 1).

HH Zondag Gasten van Hanneke Groenteman en Paul Haenen deze week: Boris Dittrich, Esther Schouten en Arjan Ederveen (17.00 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio Sport In de middaguitzending een samenvatting van de Marathon van Amsterdam. Verder onder meer aandacht voor de Grote Prijs van Maleisië (motorsport) en het internationaal toernooi darts in Egmond aan Zee (12.09 uur, Nederland 2). In de avonduitzending uitgebreid aandacht voor de KPN Eredivisie (19.00 uur, Nederland 2).

RADIO ZONDAG

OVVT Voor één keer werken Vara en VPRO samen in deze vier uur durende uitzending over geschiedenis en natuur van Schiermonnikoog. 'OVVT' is een samensmelting van de programma's 'Vroege Vogels' (Vara) en 'OVT' (VPRO). Het gaat om een rechtstreekse uitzending vanuit Hotel van der Werff op Schiermonnikoog (08.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden