Speciaal

TELEVISIE

Netwerk Een reportage over de mogelijke betrokkenheid van extremistische moslimgroeperingen bij het conflict op Ambon en hun eventuele banden met het terroristische netwerk van Al-Kaida. Ook een reportage uit Argentinië (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Meiden van de Keileweg Voorlopig laatste aflevering met onder meer aandacht voor onopgeloste moorden op prostituees aan de Rotterdamse Keileweg. Verder wordt Brigitte gevolgd die meedeed aan de modeshow van de Rotterdamse Carrie, vorige maand (22.30 uur, Net 5).

PRAATPROGRAMMA'S

Gezondheidsplein Onder meer aandacht voor zelftests. Zijn zelftests voor bijvoorbeeld cholesterol, de ziekte van Pfeiffer of aids veilig? Ook aandacht voor hechtingstoornis, een vrij onbekend fenomeen in Nederland. Een vader vertelt het verhaal van zijn stiefdochter met hechtingsyndroom, waardoor het hele gezin ontwricht raakte (17.30 uur, Nederland 1).

Alle dieren tellen mee draait om de steenmarter, een roofdiertje dat twintig jaar geleden heel zeldzaam was, maar nu door een wonderlijke cultuuraanpassing een plekje heeft veroverd in de bewoonde wereld. De steenmarter nestelt zich in huis en auto tot ergernis van de mens. Onderzoeker Gerard Müskens vertelt hoe wij het beste kunnen omgaan met deze ongenode gast (18.00 uur, Nederland 1).

Slot Rottenberg Eerste van veertien afleveringen, waarin Felix Rottenberg in zijn afgelegen slot praat met politici, machthebbers en tycoons over macht en invloed, smaak en leiding geven en wat daarbij allemaal mis kan gaan. Gast vandaag: Henk Westbroek, programmamaker, zanger en medeoprichter van Leefbaar Nederland (23.10 uur, Ned. 3).

SPORT

Studio Sport, Na Elven Onder meer aandacht voor de voorbereiding van de Nederlandse schaatsers in Calgary op de Olympische Spelen in Salt Lake City. Verder de Amstel cup met de wedstrijden PSV-Feyenoord en FC Utrecht-Heerenveen.

CULTUUR

Stardust doet verslag van het filmfestival Rotterdam. Vandaag een interview met regisseur Anne Fontaine naar aanleiding van diens 'Comment j'ai tué mon père'. De af- en aanraders zijn van Kees Brienen (Cinema Digitaal) en aandacht voor de in Rotterdam aanwezige sterren Asona Tadanobu en regisseur Miike Takashi (23.50 uur, Ned. 3).

AMUSEMENT

Man bijt hond Hanneke en Dick Jager, twee 'gewone' Nederlanders, zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het huwelijk van Máxima en Willem-Alexander. Maar ja, wat trek je aan voor zo'n gelegenheid? 'Man bijt hond' ging mee naar de winkel. In 'Pagina 7' aandacht voor de Hippolytuskerk in het centrum van Hippolytushoef die met onmiddellijke ingang is gesloten. Twee draagbalken zijn door zwammen aangetast. In 1999 is de kerk net gerestaureerd. Voor een nieuwe restauratie is geen geld meer. Het kerkbestuur doet een oproep aan de kijker (19.00 uur, Nederland 1).

Get the picture Paula Udondek presenteert de duizendste aflevering. Speciale gasten zijn Anita Witzier en Rolf Wouters (19.30 uur, Nederland 1).

RADIO

Plein Publiek praat met expert Pieter Baalbergen over communicatie met paarden. Veel mensen geven verkeerde signalen af, waardoor bij de dieren verwarring en wantrouwen ontstaat. Baalbergen is in staat het vertrouwen bij de paarden te herstellen, maar kan mensen ook leren naar hun paard te luisteren (10.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden