Speciaal

TELEVISIE

Rechtstreeks verslag van de veertiende etappe in de Tour de France van Draguignan naar Briancon over 249 kilometer (12.50 uur, Nederland 2).

In het NOS-Sportjournaal beelden van de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Oezbekistan. Verder aandacht voor de veertiende etappe van de Tour de France en het NK atletiek in Amsterdam (18.43 uur, Nederland 2).

In NOS-Studio Sport aandacht voor de veertiende etappe van de Tour de France. Verder beelden van het NK atletiek in Amsterdam (19.00 uur, Nederland 2).

Het Tourjournaal brengt beelden van de veertiende etappe in de Tour de France (23.35 uur, Nederland 2).

CULTUUR

In GezondTijd Special aandacht voor de Sydney Loop die de Avro op zondag 3 september in Voorschoten organiseert. De Sydney Loop is geen wedstrijd, maar een persoonlijke prestatieloop onder het motto 'bewegen is gezond'. Onder meer presentatrice Vivian Boelen en cabaretier Sjaak Bral worden gevolgd bij hun voorbereidingen op de Loop (16.05 uur, Nederland 1).

RADIO ZATERDAG

Tros Kamerbreed doet in het kader van de Zeehaventoer Amsterdam aan. De thema's toerisme op het water, de ontwikkeling van de Amsterdamse haven en het Noordzeekanaalgebied en de bescherming van de Noordzee en de Noordzeekust komen tijdens de uitzending aan bod (11.04 uur, Radio 1).

In Radio Tour de France/NOS-Langs de Lijn een verslag van de veertiende etappe in de Tour de France van Draguignan naar Briancon over 249 kilometer, het NK Atletiek in Amsterdam, de World Cup roeien vanuit Luzern, de trainingsresultaten van de Grand Prix Formule I in Oostenrijk en het Internationaal Concours Hippique (paardensport) (13.30 uur, Radio 1).

Kunst-en cultuurprogramma Spektakel brengt een ode aan zomers Griekenland (17.02 uur, Radio 5).

Te gast in Het Roze Rijk is PvdA-Europarlementariër Joke Swiebel. Zij is zojuist teruggekeerd uit Rome, waar zij meeliep in de parade van het omstreden World Gay Pride Festival (18.02 uur, Radio 5).

TELEVISIE ZONDAG

SPORT

Rechtstreeks verslag van de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Oezbekistan (08.00 uur, Nederland 2).

Rechtstreeks verslag van de vijftiende etappe in de Tour de France van Briancon naar Courchevel over 168 kilometer. Met om ongeveer 16.00 uur het journaal (12.10 uur, Nederland 2).

In NOS-Studio Sport aandacht voor de Grand Prix Formule I van Oostenrijk. Verder beelden van het NK Atletiek, de World Cup roeien vanuit Luzern, de open dag van SC Heerenveen, het NK klassiek waterski vanuit de Bosbaan en de vijftiende etappe van de Tour de France (19.00 uur, Nederland 2).

In het Tourjournaal beelden van de vijftiende etappe van de Tour de France (23.05 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Rechtstreeks verslag van de 25e editie van het North Sea Jazz Festival 2000. Onder meer aandacht voor Angie Stone, Celia Cruz, Judy Roberts en Jackie Allen (17.00 uur, 19.30 uur en 22.15 uur, Nederland 3).

In Kruispunt een verslag van Fons van Westerloo, algemeen directeur van SBS 6 en Net 5, die drie dagen doorbracht in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Van Westerloo eet en bidt met de paters Norbertijnen en gaat met ze in gesprek (22.39 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Anita Witzier praat in Memories met haar gasten over die ene liefde die ze nooit vergeten zijn. Hoe is het die 'oude' liefde sindsdien vergaan? Memories zorgt voor antwoorden en ontmoetingen tussen de oude geliefden (20.15 uur, Nederland 1).

RADIO ZONDAG

In De Andere Wereld een radioportret van de joodse schrijfster Merlyn Frank. Samen met haar ouders en haar jongere broertje wordt Merlyn op 26 mei 1943 gedeporteerd naar Westerbork met als eindbestemming concentratiekamp Sobibor. Tijdens een tussenstop op het Centraal Station van Utrecht drukt de moeder van Merlyn haar en haar broertje in handen van wildvreemde mensen op het perron. Op die manier overleeft Merlyn de oorlog (13.05 uur, Radio 5).

Schepper & Co besteedt aandacht aan het 450-jarig bestaan van de Nederlandse Kerk Austin Friars in Londen. Deze opmerkelijke kerk ligt midden in het financiële centrum van Londen. Op zaterdag wordt er het symposium 'Kerk in de stad' gehouden met als sprekers onder meer drs. Wim Deetman, burgemeester van Den Haag (16.00 uur, Radio 5).

Frances Sanders is te gast in Volgspot. Aanleiding voor het gesprek met de regisseuse is de voorstelling 'De magie van het kwaad' van Theater Het Amsterdamse Bos, die op 19 juli in première gaat (00.02 uur, Radio 1 en 2).

Dieren zijn een populair thema in de Nederlandse literatuur. In Nachtlicht zijn vannacht de mooiste dierenverhalen te horen. Auteur Jan Siebelink leest voor uit 'Mijn leven met Tikker'. Ook J.J. Voskuil, bekend van bestsellers als 'Bij nader inzien' en 'Het Bureau', maakt zijn opwachting in Nachtlicht (01.00 uur, Radio en 2).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden