Speciaal

TELEVISIE

Roel Pieper en Pim Fortuyn zeggen in 2Vandaag dat het met de aandelen van internetbedrijven op de beurs de spuigaten uitloopt. De verhouding tussen de waardering en de werkelijke waarden is zoek en kan mogelijk leiden tot het instorten van de beurs (17.29 uur, Ned 2).

Tijdens de Wereld Waterconferentie in Den Haag, die vandaag begint, maakt kroonprins Willem-Alexander zijn officiële debuut als watermanager. Wie hielp hem bij het vergaren van alle kennis? In Netwerk een gesprek met leerling en meester (20.30 uur, Ned. 1).

PRAATPROGRAMMA'S

In Koffietijd vertellen Mart Visser, Frans Molenaar, Edgar Vos en Sheila de Vries over hun nieuwe zomercollecties (10.00 uur, RTL 4).

Tineke Verburg krijgt in Lunch TV oud-commissaris van de koningin in Gelderland Jan Terlouw, met wie ze ooit 'Aktua Export' presenteerde, op bezoek (12.07 uur, Ned. 2).

In Ongelooflijke verhalen vertelt een man over zijn faillissement dat door twijfelachtig optreden van de curator volkomen uit de hand liep (21.30 uur, Ned.1).

Barend & Van Dorp ontvangen schrijver Hugo Claus (23.00 uur, RTL 4).

SPORT

Studio Sport levert een samenvatting van een uur van de Uefa Cupwedstrijd Arsenal-Werder Bremen (22.30 uur, Ned. 2).

CULTUUR

Dichter op de Zeedijk is de verfilming van het gelijknamige boek van Kees van Beijnum over een bijzondere jeugd in de vroege jaren zestig (20.25 uur, Ned. 3).

Sta op en verander de hele rotzooi is een portret van het leven van Nelly van Doesburg (1899-1975), de laatste vrouw van Theo van Doesburg, oprichter van De Stijl, schilder en architect. Dankzij haar zijn het Stijlarchief en hun atelierwoning in Meudon bewaard gebleven voor het nageslacht. Nelly van Doesburg was een vrouw die zich met grote inzet en enthousiasme geworpen heeft op de wereld van het modernisme (23.25 uur, Ned. 3).

RADIO

Acteur Eric Schneider neemt plaats aan de Tafel voor Twee bij Frits Spits. Hij speelt een van de hoofdrollen in een nieuw stuk van het Nationaal Toneel, 'Misery', gebaseerd op een roman van thrillerschrijver Stephen King (12.02 uur, Radio 2).

De NPS-bijlage gaat over Desi Bouterse. Aan de vooravond van het hoger beroep tegen zijn veroordeling door de rechtbank in Den Haag tot zestien jaar cel, reconstrueert Bart Kamphuis hoe een ogenschijnlijk onschuldige sergeant-majoor het land dat hij via een coup verkreeg in het centrum van de internationale drugshandel plaatste (13.00 uur, Radio 5).

Knetterende letteren staat in het teken van de erotica en scabreuze teksten in de klassieke oudheid. Te gast zijn Harm-Jan van Dam, kenner van de Romeinse erotica, dichter en classicus Ilja Leonard Pfeiffer, die een aanstekelijke gids schreef over de antieke literatuur, en Mieke de Vos, vertaalster van de gedichten van de Griekse dichteres Sappho (14.00 uur, Radio 5).

Een leven lang bevat een portret van prof.dr. Jon van Rood, emeritus hoogleraar interne geneeskunde en ontdekker van de weefselgroepen die van belang zijn voor orgaan- en weefseltransplantaties (16.00 uur, Radio 5).

In Radio uit in het kader van de Boekenweek een gesprek met schrijver Jan van Aken. Hij debuteerde met de roman 'Het oog van de basiliek', die zich afspeelt in de nadagen van het Romeinse Rijk. Ook een reportage over de theatervoorstelling 'Stoelenhemel', in samenwerking met het Mondriaan Kwartet, die wordt opgevoerd op de zolder van de Dansacademie in Arnhem (17.05 uur, Radio 5).

De wereld van het grote geld staat centraal in Het Debat op 5. Mis je de boot als je niet belegt? Over die vraag discussiëren de miljonair en voorzitter van de stichting Beleggers voor belasting René van Elburg, Piet Sprengers (directeur van Beleggers voor duurzame ontwikkeling) en HP/De Tijd-columnist Ben Jacobsen, docent financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam (12.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden