Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE De Wappies, aflevering 3: Acht vrienden, zeiden 'ja' tegen een week weg. Bart (20), Jan Maarten (20), Bart (19), Koen (19), Lutz (21), Martijn (20), Sander (21) en Verloop (20) gaan naar een onbekende locatie, met onbekende begeleiders, onbekende opdrachten en onbekende vragen. Hoe reageren ze op de opdrachten? (19.00 uur, Nederland 3) Nurses: Vier verpleegsters van The Alfred Hospital in Melbourne filmden vanuit hun eigen beleving wat het vak verpleging inhoudt.

Geen reality soap, maar real life drama. Als geen ander zijn de verpleegsters zich in hun dagelijks leven bewust van de vergankelijkheid van het bestaan. Toch is het voor hen niet gemakkelijker met de dood om te gaan. (21.30 uur, Nederland 3) PRAATPROGRAMMA'S In Soeterbeeck zijn de stellingen: 'Het bezuinigen in een tijd van recessie is wel degelijk christelijke politiek' en 'de politieke arena wordt beheerst door boekhouders en niet door profeten'. De gasten zijn Rob van de Beeten CDA-Eerste Kamerlid en voorzitter van het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties, Tineke Huizinga van de Christen Unie (Tweede Kamerlid) en ethicus Marcel Becker. (16.30 uur, Nederland 1)

De presentatie van B & W is, tot medio januari, in handen van Paul Witteman, Felix Meurders en Rob Trip. Felix Meurders en Rob Trip nemen de plaats in van Inge Diepman tijdens haar zwangerschapsverlof. (19.39 uur, Nederland 3) INFORMATIEF Andere Tijden behandelt de gebeurtenissen op Prinsjesdag 1974. Een dag waarop de gouden koets op stal bleef en de koningin per auto naar de Ridderzaal kwam. In dat jaar hielden drie Japanse terroristen de Franse ambassadeur en zijn medewerkers dagenlang in gijzeling. In het programma is er ook een geluidsband te horen waarop de Japanners proberen hun eisen door te geven aan de Haagse politie. (20.55 uur, Nederland 3)

SPORT

Het NOS Sportjournaal besteedt aandacht aan de voorbereiding van PSV op de Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco van morgen. Verder reageert staatssecretaris Ross van volksgezondheid, welzijn en sport op de bezuinigingen van het kabinet die de sportwereld treffen.

AMUSEMENT

In de Staatsloterijshow zingt de tenor Luciano Pavarotti met U2-voorman Bono voor het goede doel. Ditmaal voor 'SOS Irak', een project dat voorziet in opvang van burgerslachtoffers in Irak. (21.30, RT4)

RADIO

Plein Publiek praat met Betty Mellaerts, schrijfster van het boek 'Vrouw' dat onlangs verscheen. Centraal in dit boek staan foto's en interviews van vrouwen boven de veertig. Het gesprek heeft als thema een ode aan de rimpel, een tegenhanger van alle plastische chirurgie en makeovers. (10.00 uur, 747 AM)

Nederlanders krijgen gemiddeld te weinig foliumzuur binnen, blijkt uit recent onderzoek. In Faros Wetenschap een gesprek over de voor- en nadelen van toegevoegde foliumzuur in voedselproducten.(13.30, Radio 747 AM)

Kunststof. Chef buitenland van NRC Handelsblad Hans Nijenhuis pleit in 'Man van beroep' vol inspiratie voor een meer leefbare relatie tussen man, vrouw en kind. Presentatie Jellie Brouwer. (19.00 uur, Radio 1)

TROS Theater debuteert vandaag op radio 4. Drie maanden zendt dit programma interviews, muziek-, cabaret en theaterfragmenten uit van vaderlandse bodem. Vandaag: interview met het duo Mini en Maxi over hun laatste tour na 30 jaar theater. Ook een reportage over het toneelstuk 'Annie M.G., de dochter van de dominee'. (23.00, Radio 4)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden