Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

NOS Actueel Het gehele programma staat in het teken van de begrafenis van prins Claus. Met verslaggeving vanuit Delft en paleis Noordeinde (18.55 uur, Nederland 2).

Netwerk Een portret van de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten. De havenstad heeft een groot aantal maatregelen aangekondigd om de stad veiliger te maken. Opstelten is de spin in het web als het gaat om de aanpak van criminaliteit en onveiligheid. En aandacht voor de voorbereidingen op de uitvaart van prins Claus. Hoe bereiden de (internationale) media zich hierop voor (20.30 uur, Nederland 1)?

Radar De nieuwste cd's van de grote platenmaatschappijen hebben tegenwoordig een beveiliging om illegaal kopiëren tegen te gaan. Nu blijkt dat veel mensen deze cd's niet af kunnen spelen op hun nieuwe discman of dvd-speler. Een gesprek met de Consumentenbond en de Vereniging van producenten en importeurs van beeld- en geluidsdragers (20.25 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

Nieuw Economisch Peil Prins Claus heeft zich altijd sterk ingezet voor ontwikkelingssamenwerking. Hij was onder meer van 1970 tot 1973 de eerste voorzitter van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling, de NCDO. In het kader van zijn overlijden wordt deze eerder uitgezonden documentaire herhaald (20.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Felderhof ontmoet Rik Felderhof praat op Bonaire met fotograaf en avonturier Anton Veldkamp. Hij was oorlogsverslaggever in Vietnam en Cambodja, reisde veel, ontmoette talloze beroemdheden, schreef een boek en zou het liefst Tarzan willen zijn. Kortom: een man naar Felderhofs hart (21.00 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

De televisiejaren: 1969 Poets, de eerste vlucht van de Concorde, The Doors, Gompie en zijn vriendjes, Easy Rider: wellicht onbekende kost voor de wat jongere generatie, maar pure nostalgie voor de verschillende bekende Nederlanders die er in deze uitzending over het jaar 1969 op terugblikken (18.30 uur, Nederland 1).

Costa! Start van de tweede serie van het buitengewoon populaire jongerendrama. Een nieuwe zwoele zomer breekt aan op de Spaanse stranden. Intriges, drank, seks, feest: nieuwe avonturen van de pubers in discotheek Costa! (21.20 uur, Nederland 2).

De Rijdende Rechter Een oudere alleenstaande heer uit Castricum wil van zijn rust genieten en koopt een luxe appartement in een nieuwe woonwijk met veel groen en water.

De vaart onder zijn slaapkamerraam wordt de favoriete stek van een groep tamme boerenganzen met vele slapeloze nachten als gevolg. Met het groeiende gebrek aan slaap neemt ook de radeloosheid toe. Grote boosdoener volgens de man is uiteindelijk de gemeente Castricum die gebrek aan verantwoordelijkheid en daadkracht verweten wordt. Rijdende rechter Frank Visser doet uitspraak in een slepend conflict (22.25 uur, Nederland 1).

RADIO

De Ochtenden In het eerste uur debatteren de kamerleden Boris Dittrich (D66) en André Rouvoet (ChristenUnie) over de effecten van de afschaffing van het bordeelverbod. Aansluitend een reportage over tekenaar Pieter Geenen, bekend van 'Het dagboek van Anton Dingeman' dat elke maandag in Trouw verschijnt (zie pagina 2). In het buitenlanduur (na tienen) een reportage over de gezondheidszorg in Zuid-Afrika en een interview met een van de winnaars van de Nobelprijs voor scheikunde. Na 11.00 uur aandacht voor de groeiende belangstelling voor bovengronds begraven, een gesprek over rouwverwerking en een reportage over een project in Amersfoort voor werkloze Somaliërs (9.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden